Skocz do zawartości

Nasiona, siewki - ile światła?

jarek1810

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
  • Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Trochę czasu minęło, pochwalę się aktualnym stanem zdrowotnym roślinek - 3 największe sztuki + bonus (Spatulata chyba uniknęła kosy - dzięki za podpowiedzi - bo pojawiają się nowe liście z kropelkami)

post-6584-1490523370_thumb.jpg

post-6584-1490523389_thumb.jpg

post-6584-1490523398_thumb.jpg

post-6584-1490523405_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Nie musisz szeroko otwierać okno wystarczy rozszczelnić okno w słoneczny dzień oraz podlewać / zraszać wodą demineralizowaneą. Są pewne osoby które polecają stosowanie topsinu, lecz ja mam złe wspomnienia na siewkach co do tego produktu ;(

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 months later...

Witam, pojawił się kolejny problem. Po ostatnim kwitnięciu zdecydowałem się obciąć pęd kwiatowy i spatulata ładnie odżyła. Tego lata moje 3 największe rosiczki znowu zaczęły kwitnąć i ze względu na dużą ilość słońca oraz owadów dałem im szanse. Nie wiedziałem że trwa to tak długo - pędy kwiatowe zaczęły rosnąć na początku sierpnia , w drugiej połowie sierpnia rozwinęły się pierwsze kwiaty, teraz mamy 20 września i pąki nadal zielone. Ale pisze dlatego że nagle, po jednej nocy, moja spatulata zrobiła się różowa. Wcześniej jak brakowało jej energii to jakby przysychała a takie coś pierwszy raz widzę - jakieś podpowiedzi? to od pędu kwiatowego?

post-6584-1505921535_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi