Maks02 Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Rozmnóż z pędu kwiatowego ją. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek1810 Napisano 26 Marca 2017 Autor Share Napisano 26 Marca 2017 Trochę czasu minęło, pochwalę się aktualnym stanem zdrowotnym roślinek - 3 największe sztuki + bonus (Spatulata chyba uniknęła kosy - dzięki za podpowiedzi - bo pojawiają się nowe liście z kropelkami) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek1810 Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Ktoś podpowie co to za chwasty i czy rwać je, czy mogą sobie rosnąć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Mszaki i glony w małej ilości są nie groźne, bardziej martwiłbym się pleśnią Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek1810 Napisano 30 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Tak, wiem, to mój odwieczny problem. Niestety wentylacja w domu słaba, będzie cieplej to więcej będzie otwarte okno. Pleśń mam prawie od małych siewek i jakoś roślinki sobie radzą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Nie musisz szeroko otwierać okno wystarczy rozszczelnić okno w słoneczny dzień oraz podlewać / zraszać wodą demineralizowaneą. Są pewne osoby które polecają stosowanie topsinu, lecz ja mam złe wspomnienia na siewkach co do tego produktu ;( Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek1810 Napisano 20 Września 2017 Autor Share Napisano 20 Września 2017 Witam, pojawił się kolejny problem. Po ostatnim kwitnięciu zdecydowałem się obciąć pęd kwiatowy i spatulata ładnie odżyła. Tego lata moje 3 największe rosiczki znowu zaczęły kwitnąć i ze względu na dużą ilość słońca oraz owadów dałem im szanse. Nie wiedziałem że trwa to tak długo - pędy kwiatowe zaczęły rosnąć na początku sierpnia , w drugiej połowie sierpnia rozwinęły się pierwsze kwiaty, teraz mamy 20 września i pąki nadal zielone. Ale pisze dlatego że nagle, po jednej nocy, moja spatulata zrobiła się różowa. Wcześniej jak brakowało jej energii to jakby przysychała a takie coś pierwszy raz widzę - jakieś podpowiedzi? to od pędu kwiatowego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi