luki174 Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Witam. Mam maly dylemat i zarazem pytanie. Otóż mój dzbanecznik Ventrata już sie raczej zaaklimatyzował, caly czas wypuszcza nowe dzbanki. Mam jednak pytanie odnośnie tych starych, obcinać je, czy nie? Jeśli tak to jak to najlepiej uczynić? Liczę na Wasza pomoc Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeratul Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Witam. Mam maly dylemat i zarazem pytanie. Otóż mój dzbanecznik Ventrata już sie raczej zaaklimatyzował, caly czas wypuszcza nowe dzbanki. Mam jednak pytanie odnośnie tych starych, obcinać je, czy nie? Jeśli tak to jak to najlepiej uczynić? Liczę na Wasza pomoc Pozdrawiam Stare uschnięte dzbanki ucinasz razem z wąsem przy samym liściu. Robisz to jak chcesz - nóż, nożyczki, maczeta, zęby - co tam masz pod ręką. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki174 Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2016 Aha, czyli nie ucinam calego liścia przy lodydze, tylko sam dzbanek z tym wasem? Myslalem, ze calego liścia sie ucina.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeratul Napisano 16 Czerwca 2016 Share Napisano 16 Czerwca 2016 Aha, czyli nie ucinam calego liścia przy lodydze, tylko sam dzbanek z tym wasem? Myslalem, ze calego liścia sie ucina.... Absolutnie nie, dzbanek czyli pułapka służy do pobierania substancji odżywczych zawierających głównie azot i fosfor z owadów, natomiast liść stanowi przestrzeń do fotosyntezy czyli do pobierania węgla, nie ma sensu obcinać liścia gdy usechł dzbanek, jak uschnie liść to obetniesz liść. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki174 Napisano 16 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2016 Oki. Dzięki wielkie za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi