allgreen Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Witam Jak, że jestem człowiekiem dość otwartym na różne tego typu rzeczy (subkultury) oraz inne ludzkie usposobienie odbiegające od normy, jestem ciekaw jak to się ma dziś w różnych rejonach Polski. Za moich czasów podstawówki a pochodzę z Poznania bardzo rozprzestrzeniona była moda hip-hopo'wa oraz metalowcy, później czasy gimnazjum to już pamiętam młodzież jarała się emo i pokrewnymi. Dziś chodząc po ulicach miasta, po osiedlach nie widzę za bardzo nic. Chodzą czasem pewne jednostki- stylistyczne indywidualności, żeby nie powiedzieć pozytywne świry ale jakoś już się nie widzi nic co można by nazwać: O idzie metal, goth czy hip-hopowiec lub inny. I nie chodzi mi o chwilowe mody czysto ubraniowe jak np. pany w podartych jeansach, ale prawdziwe subkultury, które występują lub występowały w Polsce. Pytanie do Was moi drodzy forumowicze: Czy macie jakiś znajomych, czy widujecie czasem jakieś sk lub może ktoś z Was do jakiejś należy. Czy widzicie jakieś nowe trendy, coś co można nazwać nową sk oczywiście omijamy świat wirtualny, bo to nie o to chodzi i tam wszystko to żyje. Chodzi mi właśnie tak na co dzień, po drodze do szkoły/ pracy na przystanku, gdzieś pod domem Piszę ten tema z czystej ciekawości. Nie wiem jak to wygląda w innych częściach Polski, ale mam wrażenie, że ludzie potrafią popisywać się w internecie a tak na co dzień to już chyba wszystko pochowało niebieskie farby do włosów, glany i łańcuchy wszystko do szafy Jeżeli o mnie chodzi to znaną mi nową społecznością jest dość powszechna, ale dotycząca w większości facetów to asg-maniacy, ale to już po prostu fanatycy Jestem ciekaw czy posiadacie jakieś obserwacje lub przemyślenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 3 Lipca 2016 Share Napisano 3 Lipca 2016 Jak dla mnie, to w Warszawie jest trochę inaczej. Mam kilku znajomych w glanach i z niebieskimi włosami a na ulicach widać ich mnóstwo. Widzę i znam jeszcze otaku, ale ich niełatwo rozpoznać jeśli nie mają toreb z naszywkami. Tacy jednak też chodzą po Warszawie. Właściwie przez naukę japońskiego, poznałem ich bardzo wielu. Niezbyt rozróżniam subkultury "ciemych istot" chodzących na ulicach, ale mam wrażenie, że są tam wszyscy i to w nie aż tak ograniczonej liczbie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi