Iglacy Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 (edytowane) Przed Wami ostatnia już część Norweskich fotorelacji z sezonu 2015... Zdjęcia zostały zrobione na jednym z naszych "jajeczno-śniadaniowych" postojów podczas naszej wycieczki po tym pięknym kraju. Rośliny rosły na podmokłej łączce w obniżeniu terenu - zaraz obok kilku jezior, 2 metry od drogi. Dodaje jeszcze kilka zdjęć, które zrobiłem przy zbiorniku wodnym na obrzeżach miasta Sandness. Podobna sytuacja. Tym razem zbiornik, strumyk oraz podmokła łąka Miejsce znajdowało się na znacznej wysokości i w dosyć zacienionym miejscu. No i to już koniec zdjęć z mojej wyprawy po Norwegii Mam nadzieje, że zdjęcia Wam się podobały i pomogły, chociaż trochę, zobaczyć jak to wszystko wygląda u naszych przyjaciół Wikingów W przyszłości planuję jeszcze kilka wypraw do tego jakże pięknego i zimnego kraju. Będę na pewno cykał dużo fotek i odezwę się ponownie, jak będę miał Wam coś do zaprezentowania. Miłego dnia! Pozdrawiam, Thomas *zdjęcia są mojego autorstwa, proszę nie używać ich bez mojej zgody. PS: MarcinS mam nadzieje, że te zdjęcia turzyc są już odrobinę bardziej konkretne - lepszych nie posiadam... Edytowane 5 Lipca 2016 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 (edytowane) Znowu patrzę z zachwytem i zazdrością na Twoje zdjęcia z Norwegii. Dzięki za relację! Na drugim zdjęciu od końca widać żółte kwiaty. Trudno powiedzieć co to ale niewykluczone, że to skalnica torfowiskowa. U nas krytycznie zagrożona wyginięciem, z ochroną ścisłą bez wyłączeń. Na 9 zdjęciu coś ciekawego wypuszcza liście, takie spłaszczone. Ma ktoś pomysł co to może być? Edytowane 5 Lipca 2016 przez MarcinS Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Bajka sma mam zamiar szukać w wolnym czasie ... będę wdzięczny za podanie lokalizacji bliższej gdzie jest to miejsce ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Lokalizacje jajeczno-śniadaniowego stopu, czy zbiornika w Sandnes? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Piękne miejsce, dzięki za fotki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drapieżnik2000 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Jak ja uwielbiam Norwegię. Kiedyś się tam wybiorę na pewno. Ciekawi mnie pewien krzew na pierwszym zdjęciu. Czy to może być wierzba lapońska? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi