Stefan65 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Cóż, z przykrością oznajmiam, że roślina już nie wstała. Z tego co zaobserwowałem, bulwa rozpadła się, a później dostała spleśniałych naleciałości. Mówi się trudno i żyje się dalej - dało mi to wielkie doświadczenie w uprawie muchołówek. Wasze wszystkie sugestie wziąłem do siebie, mając zamiar wykorzystać je podczas drugiej próby hodowli. Początkowo miałem zamiar zaopatrzyć się w nowy okaz w specjalistycznym sklepie, jednak akurat sieć marketów Aldi ma w swojej ofercie właśnie muchołówki i kapturnice. Wyglądają całkiem okazale, masa wykształconych i wybarwionych łapek. Problemem widzę jednak jest to, że doniczki włożone są w ciasne osłonki, niemające dziurek pod spodem (jedynie właściwa doniczka je posiada). W środku połowa doniczki pusta, wypełniona wodą. Kwiaty na domiar tego wszystkie podlewane z góry... Już ją wydostałem z tej ciasnoty i stoi sobie na szklanej podstawce. Drugi raz do gigantycznej osłonki już w życiu nie włożę muchołówki. Tak czy siak, dziękuję jeszcze raz! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi