ATom Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Jaki kupić zasilacz do LED ? Na listwie będzie taki układ: biały : czerwony : niebieski : zielony : niebieski : czerwony : biały Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 A można troszkę dokładniej? Potrzebny Ci zasilacz do taśm ledowych czy do power ledów? Jeśli do power ledów to do diód 1W czy 3W? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 20 Lipca 2016 Share Napisano 20 Lipca 2016 Ile sztuk przewidujesz diod i j.w. jakich ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATom Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 power led 1W. na jednej listwie 7 diód. W sumie będą 4 listwy, ale każda z oddzielnym zasilaczem, abym mógł kontrolować, która ma się świecić - wszystkie czy wybrane. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 power led 1W. na jednej listwie 7 diód. W sumie będą 4 listwy, ale każda z oddzielnym zasilaczem, abym mógł kontrolować, która ma się świecić - wszystkie czy wybrane. Sumuj napięcie każdego szeregu i pod to musisz dobrać zasilacz. Każda dioda ma podaną wartość napięcia jej pracy (w przypadku powerLed) od do. Bierz maksymalną wartość. Zawsze lepiej zostawić sobie lekki zapas na zasilaczu. No i prąd jaki ma na wyjściu zasilacz nie może być większy niż maksymalny prąd pracy diod, a nie wszystkie diody mają tą samą wartość więc musisz na to patrzeć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATom Napisano 21 Lipca 2016 Autor Share Napisano 21 Lipca 2016 Nie sądziłem, że to tak skomplikowane jest.. Czy moglibyście podesłać mi linki do białych, czerwonych, niebieskich i zielony diód. Oraz odpowiedni do nich zasilacz? Dla mnie to jest nieco bardzo skomplikowane. Myślałem, że każda dioda to to samo tylko, że kolorem się różni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 21 Lipca 2016 Share Napisano 21 Lipca 2016 Nie sądziłem, że to tak skomplikowane jest.. Czy moglibyście podesłać mi linki do białych, czerwonych, niebieskich i zielony diód. Oraz odpowiedni do nich zasilacz? Dla mnie to jest nieco bardzo skomplikowane. Myślałem, że każda dioda to to samo tylko, że kolorem się różni. Wydaje się skomplikowane, ale takie nie jest. Na internecie jest pełno poradników. Wystarczy trochę poczytać. W innym wypadku radziłbym nie brnąć w to dalej tylko komuś zlecić, a na forum jest parę osób, które ci taki panel zrobią. Daj ogłoszenie w dziale kupię lub poszukaj w sprzedam. Bo nie uważam, że ktoś powinien Ci szukać, dobierać diod i jeszcze do tego dobrać zasilacz. To jest Twoja i tylko Twoja odpowiedzialność jako konstruktora. Jeśli jednak sobie poszukasz czego trzeba i przedstawisz w jakim układzie ma być to połączone z pewnością znajdzie się osoba pomocna, która ci podpowie czy wszystko jest ok. Nie mówiąc już o tym, że podobne kwestie były wspominane na forum wielokrotnie. W dziale technika jest dużo tematów o panelach led. Jeśli szukać wiedzy to tam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi