Skocz do zawartości

Roślinki - zupelnie_zielona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Bardzo ładnie ale przyznam szczerze że jak na odmianę all red roślina słabo wybarwiona (pięknie wybarwione krople ale liście zielone u tej odmiany liście takrze wybarwiają się na ciemny czerwony)

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładnie ale przyznam szczerze że jak na odmianę all red roślina słabo wybarwiona (pięknie wybarwione krople ale liście zielone u tej odmiany liście takrze wybarwiają się na ciemny czerwony)

Taak, niestety pogoda ostatnio nie rozpieszcza, a sztucznie nie doświetlam ;)

Stare liście są całe czerwone, ale niestety nie ujęło ich na zdj bo leżą na dole :D

A te listki, które widać to świeżynki ^_^

Odnośnik do odpowiedzi

Taak, niestety pogoda ostatnio nie rozpieszcza, a sztucznie nie doświetlam ;)

Stare liście są całe czerwone, ale niestety nie ujęło ich na zdj bo leżą na dole :D

A te listki, które widać to świeżynki ^_^

Tak to niestety racja u mnie ostatnio barwę stracił Tłustosz pospolity (cały żółty w pełnym słońcu) i gasteria (brązowa w pełnym słońcu). Przyznam że zrobiłaś ładne zdj ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to niestety racja u mnie ostatnio barwę stracił Tłustosz pospolity (cały żółty w pełnym słońcu) i gasteria (brązowa w pełnym słońcu). Przyznam że zrobiłaś ładne zdj ;)

A dziękuję ^_^

Teraz tylko czekam aż się pączki rozwiną love

Nie myślałam, że zamie aż miesiąc rozwój tego kwiatka :O

Ale w końcu się doczekałam yeah

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że byłem bardzo ucieszony gdy pojawił się pierwszy kwiatek :D Mam tą samą rosiczkę i również nie jest mocno czerwona, bo to tylko parapet.

Pochwalę się moją muchołówką ;) Nie mam jej gdzie przezimować, a ta pierona zrobiła mi taką niespodziankę na wigilię :D

post-7372-1469197683_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że byłem bardzo ucieszony gdy pojawił się pierwszy kwiatek :D Mam tą samą rosiczkę i również nie jest mocno czerwona, bo to tylko parapet.

Pochwalę się moją muchołówką ;) Nie mam jej gdzie przezimować, a ta pierona zrobiła mi taką niespodziankę na wigilię :D

post-7372-1469197683_thumb.jpg

Pewnie chciała coś powiedzieć (w końcu to Wigilia) i kwiat strzeliła :D

Łoo, że się tak trzyma bez zimowania i miała siłę na kwiatka, to aż szok :)

Odnośnik do odpowiedzi

A tu mój ulubieniec bonsai fikus ^_^

Jest u mnie już 37 tygodni :O (03.11.2015)

Hehe, nie jestem tak stuknięta żeby liczyć tygodnie, ale instagram owszem :P:crazy:

post-7289-1469200041_thumb.jpg

Podziwiam twoje bonsai bardzo ładne a o ile mi wiadomo takie drzewka nie są łatwe w hodowli

Odnośnik do odpowiedzi

Podziwiam twoje bonsai bardzo ładne a o ile mi wiadomo takie drzewka nie są łatwe w hodowli

Ponoć pierwszy bonsai jest przeznaczony na straty :P

Mój puki co dobrze się trzyma, ale na początku wiosny miał gorszy okres i gubił liście, nawet te najmłodsze :(

Pomogło oczyszczenie ze starej ziemi, zmiana na nową i większa doniczka :D

A no i zmiana podlewania, zamiast przez podsiąkanie to prosto do doniczki pod prysznicem :P ponoć to lubią :D

Teraz rośnie jak szalony. love

U mnie z reguły lepiej trzymają się trudne w uprawie rośliny niż te pospolite :O

Odnośnik do odpowiedzi