zupelnie_zielona Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Drosera capensis 'All Red' Też byliście tacy dumni z pierwszego kwiatka u waszych owadożerców ? Z uwagą obserwowałam rozwój: Toż to piękne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Bardzo ładnie ale przyznam szczerze że jak na odmianę all red roślina słabo wybarwiona (pięknie wybarwione krople ale liście zielone u tej odmiany liście takrze wybarwiają się na ciemny czerwony) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Bardzo ładnie ale przyznam szczerze że jak na odmianę all red roślina słabo wybarwiona (pięknie wybarwione krople ale liście zielone u tej odmiany liście takrze wybarwiają się na ciemny czerwony) Taak, niestety pogoda ostatnio nie rozpieszcza, a sztucznie nie doświetlam Stare liście są całe czerwone, ale niestety nie ujęło ich na zdj bo leżą na dole A te listki, które widać to świeżynki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Taak, niestety pogoda ostatnio nie rozpieszcza, a sztucznie nie doświetlam Stare liście są całe czerwone, ale niestety nie ujęło ich na zdj bo leżą na dole A te listki, które widać to świeżynki Tak to niestety racja u mnie ostatnio barwę stracił Tłustosz pospolity (cały żółty w pełnym słońcu) i gasteria (brązowa w pełnym słońcu). Przyznam że zrobiłaś ładne zdj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Tak to niestety racja u mnie ostatnio barwę stracił Tłustosz pospolity (cały żółty w pełnym słońcu) i gasteria (brązowa w pełnym słońcu). Przyznam że zrobiłaś ładne zdj A dziękuję Teraz tylko czekam aż się pączki rozwiną Nie myślałam, że zamie aż miesiąc rozwój tego kwiatka Ale w końcu się doczekałam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Pozostali podopieczni: Kaktus "DŁUGI" 14-letni staruszek: Kaktus "KULKA" 8-letni: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szejker Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Oczywiście że byłem bardzo ucieszony gdy pojawił się pierwszy kwiatek Mam tą samą rosiczkę i również nie jest mocno czerwona, bo to tylko parapet. Pochwalę się moją muchołówką Nie mam jej gdzie przezimować, a ta pierona zrobiła mi taką niespodziankę na wigilię Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Oczywiście że byłem bardzo ucieszony gdy pojawił się pierwszy kwiatek Mam tą samą rosiczkę i również nie jest mocno czerwona, bo to tylko parapet. Pochwalę się moją muchołówką Nie mam jej gdzie przezimować, a ta pierona zrobiła mi taką niespodziankę na wigilię Pewnie chciała coś powiedzieć (w końcu to Wigilia) i kwiat strzeliła Łoo, że się tak trzyma bez zimowania i miała siłę na kwiatka, to aż szok Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Pozostali podopieczni: Kaktus "DŁUGI" 14-letni staruszek: Kaktus "KULKA" 8-letni: Przyznam że ja też mam kaktusy ale takie płaskie opuncje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 A tu mój ulubieniec bonsai fikus Jest u mnie już 37 tygodni (03.11.2015) Hehe, nie jestem tak stuknięta żeby liczyć tygodnie, ale instagram owszem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zawadiak Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 Widać że masz ręke do kwiatów, bo aż miśki wyrosły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 22 Lipca 2016 Autor Share Napisano 22 Lipca 2016 Widać że masz ręke do kwiatów, bo aż miśki wyrosły Hahahahahaha no leże po prostu Te miśki to chyba jakiś chwast Oj no, nie byłabym sobą gdybym nie wpychała ozdób gdzie tylko się da Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 22 Lipca 2016 Share Napisano 22 Lipca 2016 A tu mój ulubieniec bonsai fikus Jest u mnie już 37 tygodni (03.11.2015) Hehe, nie jestem tak stuknięta żeby liczyć tygodnie, ale instagram owszem Podziwiam twoje bonsai bardzo ładne a o ile mi wiadomo takie drzewka nie są łatwe w hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 23 Lipca 2016 Autor Share Napisano 23 Lipca 2016 Podziwiam twoje bonsai bardzo ładne a o ile mi wiadomo takie drzewka nie są łatwe w hodowli Ponoć pierwszy bonsai jest przeznaczony na straty Mój puki co dobrze się trzyma, ale na początku wiosny miał gorszy okres i gubił liście, nawet te najmłodsze Pomogło oczyszczenie ze starej ziemi, zmiana na nową i większa doniczka A no i zmiana podlewania, zamiast przez podsiąkanie to prosto do doniczki pod prysznicem ponoć to lubią Teraz rośnie jak szalony. U mnie z reguły lepiej trzymają się trudne w uprawie rośliny niż te pospolite Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 26 Lipca 2016 Autor Share Napisano 26 Lipca 2016 No i doczekałam się 23.07.16 25.07.16 Rozwija się drugi pęd 26.07.16 Dziś kolejny kwiatek i w całej okazałości (w pierwszy słoneczny dzień od dawien dawna) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi