StachuRosja Napisano 26 Lipca 2016 Share Napisano 26 Lipca 2016 Pięknie zakwitło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 27 Lipca 2016 Share Napisano 27 Lipca 2016 Ładne i zadbane rośliny - gratuluję. W kwestii bonsai, to samo nazwanie rośliny w taki sposób nie stanowi o trudności jego uprawy. Jest niezliczona liczba gatunków, z jakich można uformować bonsai, a i również diametralnie różna jest trudność w ich utrzymaniu. Zaprezentowany na zdjęciu figowiec należy do tych, które nie sprawiają większego problemu przy zapewnieniu im podstawowych wymagań świetlnych, wilgotnościowych i temperaturowych. Masówki sprzedawane w marketach i kwiaciarniach nazwane "bonsai" z prawdziwym bonsai mają niewiele wspólnego - taki chwyt marketingowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 27 Lipca 2016 Autor Share Napisano 27 Lipca 2016 Ładne i zadbane rośliny - gratuluję. W kwestii bonsai, to samo nazwanie rośliny w taki sposób nie stanowi o trudności jego uprawy. Jest niezliczona liczba gatunków, z jakich można uformować bonsai, a i również diametralnie różna jest trudność w ich utrzymaniu. Zaprezentowany na zdjęciu figowiec należy do tych, które nie sprawiają większego problemu przy zapewnieniu im podstawowych wymagań świetlnych, wilgotnościowych i temperaturowych. Masówki sprzedawane w marketach i kwiaciarniach nazwane "bonsai" z prawdziwym bonsai mają niewiele wspólnego - taki chwyt marketingowy. Dzięki Zapewne masz rację, nie mniej jednak cieszy mnie to, że chce ze mną żyć, a i prezentuje się ładnie Z jakiego sklepu czy marketu pochodzi to nie mam pojęcia, ale myślę, że nie z żadnego pospolitego, bo osoba od której go dostałam woli przepłacić ale kupić zadbaną roślinę aniżeli z OBI np. która po tygodniu padnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Maleństwo Cephalotus follicularis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 3 Sierpnia 2016 Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Przepiękny duże ładnie dzbanki i stosunkowo niewiele liści tak trzymać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 22 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2016 Roślinki, które dotarły do mnie 08.08.16 Dziś prezentują się tak : Drosera cuneifolia jest już o wiele ładniejsza Dionaea muscipula 'Louchapates' też jakoś daje rade, ale mogłoby być lepiej Już złapała swoją pierwszą muchę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Drosera capensis 'All Red' 29.07.16 02.08.16 04.08.16 09.08.16 12.08.16 21.08.16 22.08.16 23.08.16 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Najpiękniejszy spośród owadożerców Cephalotus follicularis 09.08.16 22.08.16 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 23 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Drosera cuneifolia i jej śliczne kropelki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cupra111 Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Roślinki w pełnej krasie i oby takie pozostały... Uważaj na cuneifolię bo dba się o nią troszkę i inaczej niż o np. wszystkoznośnego capensisa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki174 Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 Cupra111 moge zapytać, co miałeś na myśli pisząc Uważaj na cuneifolię bo dba się o nią troszkę i inaczej niż o np. wszystkoznośnego capensisa.? Bo z tego co słyszałem, to nie jest to roślinka wymagająca, może żyć na parapecie i nie ma większych wymagań. Czy się mylę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cupra111 Napisano 23 Sierpnia 2016 Share Napisano 23 Sierpnia 2016 No nie jest to np. wymagająca i humorzasta D.hilaris ale: http://www.plantzafrica.com/plantcd/droseracuneifolia.htm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Browarski Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Ładny Cephalotus. Ma on jakieś szczególne wymagania? można go trzymać na parapecie? A jak z zimowaniem - go się zimuje? Wymaga dużo światła? Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Piotr Browarski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Ładny Cephalotus. Ma on jakieś szczególne wymagania? można go trzymać na parapecie? A jak z zimowaniem - go się zimuje? Wymaga dużo światła? Dziękuję Rośnie bez problemu na południowym parapecie. Jeśli będzie miał mało światła to jego dzbanki będą zielone a liście duże, gdy światła będzie dużo to wybarwi się na purpurowo a liście będą mniejsze Szczegółowe informacje o hodowli i wymaganiach znajdziesz tu http://www.rosliny-owadozerne.pl/Cephalotu...anie-t6722.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Chciałam już was nie zanudzać moją all red, ale niestety... Musicie to przeżyć, bo znów mnie urzekła Jeszcze 29.08.16 wyglądała tak: Dziś 03.09.16 prezentuje się następująco: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi