karaluch Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Cześć. Na początku miesiąca, zakwitły mi muchołówki (trzymane w ogrodzie). Pędy zostawiłem Roślin nie zapylałem. Jednak pojawiły się nasiona (zebrałem już prawie tysiąc sztuk!!). Jak to możliwe ? Czy nasiona wykiełkują ? pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 31 Lipca 2016 Share Napisano 31 Lipca 2016 Zapyliły je owady - oczywiście,że wykiełkują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Na pewno nie wszystkie,ale coś wykiełkuje. U mnie też tak jest. Nie zapylam,a są. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emik3 Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Nasiona "świeże" można wysiewać bez stratyfikacji, jeśli nasiona byłyby zeszłoroczne to należałoby przed siewem przeprowadzić stratyfikację. Nie wszystkie wyrosną, ale i tak z takiej ilości nasion spodziewaj się chodniczka muchołówek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi