Collie Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Jako, że to mój pierwszy post to wypada się przywitać - więc witam Tutaj będę pod nickiem Collie, w rzeczywistości jestem Nikola. Moje zainteresowania to głównie terrarystyka i akwarystyka (ze szczególnym zamiłowaniem do gekonów nocnych, płazów czy żółwi - w domu mam 2 aksolotle meksykańskie i żółwia greckiego), kynologia, gryzonie, papugi [o moich zwierzakach mogłabym dużo pisać, a posiadam całkiem pokaźną gromadkę...], anime (w szczególności Naruto), oprócz tego rysuję (zarówno jak na kartce jak i na komputerze) i piszę. Może niektórzy kojarzą mnie z innych for zwierzęcych, gdzie mam dość podobny login. Grywam też w gry komputerowe. Jestem pewnie jednym z młodszych użytkowników tego forum, bo mam za sobą 15 wiosen, ale myślę, że nikomu nie będzie to aż tak przeszkadzać Owadożerami interesuję się od dość dawna, ale dopiero teraz postanowiłam kupić swoje "pierwsze" roślinki - no dobrze, przyznaję się, kiedyś miałam muchołówkę, którą ubiłam moją niewiedzą i wodą z kranu... Teraz kiedy już nieco poczytałam o uprawie takich roślinek mogę zacząć od zera. Pozdrawiam! Collie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 1 Sierpnia 2016 Share Napisano 1 Sierpnia 2016 Hej, ho! Witamy ^^ Wiele osób tutaj na forum ma podobne zainteresowania do Twoich (terrarystka & akwarystyka), tak więc na pewno będziesz miała o czym pogadać Powodzenia z roślinami! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Jestem pewnie jednym z młodszych użytkowników tego forum, bo mam za sobą 15 wiosen, ale myślę, że nikomu nie będzie to aż tak przeszkadzać Hehe nie jestem pewny czy będziesz taka najmłodsza ja co prawda jestem starszy ale nie wiele bo w tym roku we wrześniu kończę 18 lat a zarejestrowałem się ok 2 lata temu więc kiedy miałem 16 lat Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez StachuRosja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Witam nio od 15 roku życia można już zająć się mięsożerami ;D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Collie Napisano 4 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Wreszcie zamówiłam roślinki - muchołówka, dzbanecznik i rosiczka, ale nie takie małe te sadzonki, więc na początek chyba wystarczy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mucholowka97 Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Jak już do Ciebie dotrą to możesz wrzucić zdjęcia swoich podopiecznych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 4 Sierpnia 2016 Share Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam na forum. Ciekawe jakie gatunki tych pięknych roślin do Ciebie dotrą. Również zapraszam do wstawienia zdjęć roślin i zapoznania się z wymaganiami konkretnego gatunku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Collie Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Rośliny właśnie przyjechały, rozpakowałam je jakieś parę minut temu Dzisiaj lub jutro pojawi się temat ze zdjęciami (muchołówkę na pewno trzeba przesadzić i w tym tygodniu to z robię [wraz z babcią, kiedyś miała już owadożery] - ale najpierw muszę zgromadzić torf i piasek) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Rośliny właśnie przyjechały, rozpakowałam je jakieś parę minut temu Dzisiaj lub jutro pojawi się temat ze zdjęciami (muchołówkę na pewno trzeba przesadzić i w tym tygodniu to z robię [wraz z babcią, kiedyś miała już owadożery] - ale najpierw muszę zgromadzić torf i piasek) Pewnie fajnie mieć taką babcię, która hodowała tak ciekawe roślinki Co do drenażu to polecam żwir kwarcowy rzeczny. Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Narcyz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 14 Sierpnia 2016 Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Co tam u roślinek? Zadomowiły się już u Pani? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek32 Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, jestem Kostek. Od niedawna zacząłem sie interesować tematyką roślin, kiedy byłem w http://www.projekt-wem.pl/rolety/rolety-rzymskie-warszawa kupować rolety , odwiedziłem również sklepy typowo ogrodnicze i jakoś zakochałem się w roślinach. Mam nadzieje, że znajdę tu wiele cennych porad oraz odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Liczę na ciepłe przyjęcie. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum Edytowane 25 Września 2016 przez Kostek32 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Narcyz Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Witam, jestem Kostek. Od niedawna zacząłem sie interesować tematyką roślin. Mam nadzieje, że znajdę tu wiele cennych porad oraz odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Liczę na ciepłe przyjęcie. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum Uzytkowniku Kostek pisz o Sobiew osobnym temacie by nie robił sie bałagan na forum;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Collie Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Do pani jeszcze dużo mi brakuje, ale chyba już się zaaklimatyzowały. Dzbanecznikowi uschły 4 dzbanuszki po przyjeździe, ale już dawno obcięte - dzisiaj 2 pułapki się otworzyły Rosiczka chyba ma się dobrze, "żłopie" wodę destylowaną od spodu, trawi muchy i komary, muchołówka podobnie. Rosiczka i muchołówka *wsadzone do zdjęcia do większych doniczek, dawno już są w swoich mniejszych* Dzbanecznikowi zrobię zdjęcie przy najbliższej okazji. A tu muchołówka, której cudem udało się złapać pasikonika [tułów i odwłok już strawiony, pułapka otworzona] Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Collie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fan dzbaneczników Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Tyle tu zamieszania że zapomniałem cię przywitać na forum Także nieprzedłużając, witaj na forum! A i co do muchołówki to ta fotka mnie rozwaliła! Wydaje mi się tylko trochę nie wybarwiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi