ojeja Napisano 28 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) tu moze lepiej bedzie widac, a nie wiem co się stało że przy edycji tamtego posta zdjęcie nie chce się wyświetlić. I teraz też nie wiem czy zrobiłam "coś nie tak" Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez ojeja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prokuratorek Napisano 1 Września 2016 Share Napisano 1 Września 2016 tu moze lepiej bedzie widac, a nie wiem co się stało że przy edycji tamtego posta zdjęcie nie chce się wyświetlić. I teraz też nie wiem czy zrobiłam "coś nie tak" Powiem Ci, że w przybliżeniu rozmazuje się zdjęcie, a nie widać dokładnie co to takiego. Wiem, że na forum był założony temat dotyczący szkodników, które trapią nas, wielbicieli roślin owadożernych. Ktoś z użytkowników opisał tam różne metody zwalczania insektów, polecam Ci go poszukać i pewnie sama dasz radę rozwiązać problem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojeja Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Powiem Ci, że w przybliżeniu rozmazuje się zdjęcie, a nie widać dokładnie co to takiego. Wiem, że na forum był założony temat dotyczący szkodników, które trapią nas, wielbicieli roślin owadożernych. Ktoś z użytkowników opisał tam różne metody zwalczania insektów, polecam Ci go poszukać i pewnie sama dasz radę rozwiązać problem. Wiatm, wydaje mi się ze zdjęcie zrobiłam w miarę wyraźne (dodatkowo szkło powiększajace), no ale ja się nie znam. Próbowałam poszukać tego tematu/wątku tak jak mi sugerowałeś, ale nie mogłam znaleźć. Albo źle szukałam, albo jestem gapa . Jak na razie nic więcej nie widać, sprawdzam co dziennie przy pomocy lupy. Ten maleńki listek o którym pisałam że "się wykluwa", zatrzymał się w miejscu. Nie rosnie, nie widzę zeby coś mu dolegało (przynajmniej zewnętrznie), czy jeśli "stoi" w miejscu, to może być jakiś problem w środku, w ziemi? Z racji tego że to taka malizna, staram się żeby nie miała zbyt mokro, ale też nie za sucho. Czy może ona juź "przygotowuje" się do zimowania, czy może jeszcze za wcześnie? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojeja Napisano 29 Lipca 2017 Autor Share Napisano 29 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Niestety ale tamta muchołóweczka nie przeżyła. Ale zakupiłam nowe dwie i jak na razie obie mają się dobrze. Są dosyć "łowne", bo widzę to po łapkach. I mam takie małe pytanko. Mianowicie po strawieniu owada i otwarciu łapki w środku pozostaje "zwłok". Chciałam się zapytać, czy ów "zwłok" zostawić czy wyjąć? Tylko obawiam się tego, że, jeśli zostawię, to inny owad już do tej łapki nie wejdzie. A jeśli wejdzie, to przez to, że jest tam "zwłok" to się nie zamknie. A jeśli bym chciała usunąć, to z kolei przez poruszenie, łapka może się zamknąć. Czy może mi ktoś z szanownych forumowiczów poradzić jakie wyjście będzie lepsze? Pozdrawiam Edytowane 29 Lipca 2017 przez ojeja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojeja Napisano 30 Lipca 2017 Autor Share Napisano 30 Lipca 2017 (edytowane) Witam. Nie chcę zakładac bez przerwy nowych wątków, więc dopisuję do tego. To jest moja nowa muchołówka. Zabrałam się do przesadzenia jej (po aklimatyzacji) i zauważyłam na zamknietej łapce (rano była otwarta) takie "wyrostki"(?) na wąsach. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Edytowane 30 Lipca 2017 przez ojeja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi