Gość dani001 Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam. Mam muchołówkę od około 2 miesięcy. Jest połowa sierpnia, a wydaje mi się, że zaczęła już zimować! Co prawda nie ma bardzo dużo słońca bo często jest zła pogoda, ale czy to znaczy, że zacznie zimować? Nie wiem co robić. Wyrastają jej małe pułapki, a coraz większe "liście". Co mogę zrobić i czy ją zimować? W jaki sposób? Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez dani001 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 Według tego co napisałeś wnioskuje, że to nie jest zimowanie tylko efekt na mniejszą ilość światła "Co mogę zrobić ..." jest kilka rozwiązań ( doświetlanie , przenieść na bardziej słoneczne miejsce itp itd ) za mało informacji napisałeś :/ Z zimowaniem poczekaj do pierwszych przymrozków, a jak ma przebiegać jest bardzo dokładnie opisane na forum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 http://www.rosliny-owadozerne.pl/Mucholowka-f5.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi