Drapieżnik2000 Napisano 31 Maja 2017 Autor Share Napisano 31 Maja 2017 Witam, po dłuższej przerwie nadszedł czas na dodanie kilku kolejnych fotek, zwłaszcza że torfowiska są niezwykle kolorowe o tej porze roku Pierwsza kapturnica zakwitła. Sarracenia flava rubricorpora x atropurpurea ... i Pinguicula vulgaris ssp. vulgaris Drosera filiformis x intermedia Andromeda polifolia Ledum palustris Dactylorhiza majalis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drapieżnik2000 Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 Witam, po dłuższym okresie nieaktywności, postanowiłem dodać kilka fotek z mojego ogrodu. Dionaea muscipula 'Funnel trap' i jej ofiara kątnik domowy Tegenaria domestica Rozrośnięta kępa Dionaea muscipula 'Regular form' Sarracenia minor Sarracenia 'Tygo' Sarracenia purpurea ssp. venosa Ten okaz jeszcze w tamtym roku chciałem się pozbyć, ze względu na rozłażące się liście. W tym roku liście są stosunkowo bardziej skarłowaciałe i jest ich pełno. Teraz jest przepiękna! A i pół torfowiska mi zarosła Sarracenia leukophyla... ... i jej ofiara Drosera filifomis Młoda samosiewka Ledum palustris Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 Bardzo ładne, zadbane rośliny. Zrobiłbym zdjęcie D. filiformis w słońcu popołudniowym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drapieżnik2000 Napisano 2 Października 2017 Autor Share Napisano 2 Października 2017 Dzięki Kusiło mnie żeby zrobić jej fotkę w słońcu, ale jak na złość słońce się w chmurze schowalo ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi