StachuRosja Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam pierwszy raz wysiałem dzbanecznika i nie jestem pewien jak wygląda młoda siewka. Ostatnio wykiełkowało mi coś takiego. W pierwszej chwili myślę że to chwast i chciałem go usunąć ale przeszło mi przez myśl "przecież nie wiem jak wygląda dzbanecznik wiec skąd pewność ze to nie dzbanecznik". Może ktoś ma zdj dzbanecznika zaraz po wykiełkowaniu. Pomogło by to w późniejszej identyfikacji późniejszych siewek jeśli to się okaże nie być dzbanecznikiem. Przepraszam też za jakość zdj zrobiłem nowym telefonem jeszcze nie znam do końca jego funkcji i możliwości Pozdrawiam Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez StachuRosja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fan dzbaneczników Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 To nie jest dzbanecznik ałe mogę się mylić bo jakość fotki jest ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capensi Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Najprawdopodobniej jest to dzbanecznik. Tak wyglądają pierwsze liście to wykiełkowaniu. Następne powinny być takie małe dzbanuszki połączone z liściem tak, więc obserwuj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Zdjęcie delikatnie ujmując nie nadaje się do oceny, w związku z czym mam dwie propozycje: 1. wykonać ostre zdjęcie, które umożliwi przyjrzenie się jakoś tej siewce, 2. zaczekać te raptem kilka dni aż pojawi się pierwszy właściwy liść, bo te obecne to liścienie, a wraz z pierwszym liściem będzie już wiadomo czy to dzbanecznik czy cokolwiek innego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi