Piotr Browarski Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam. W tej chwili posiadam dwie rosiczki capensis oraz dwie muchołówki (regular i dutch) Dutch na razie jest zbyt mały, także nie ma się czym chwalić. Może w przyszłym roku będzie wart pokazania (hehe) Posiadałem też dwa regulary muchołówki, ale jeden dałem mojemu siostrzeńcowi, bo bardzo mu się spodobał, a w marketach raczej trudno mu byłoby znaleźć podrośnięty i zadbany egzemplarz. Dlatego został mi tylko jeden regular hodowany od kwietnia (kupiony był jako malutka roślinka w 6cm doniczce w OBI). Jeśli chodzi o rosiczki, to kilka dni temu kupiłem drugiego capensisa, ale na razie nie ma się nim też co chwalić, bo potrzebuje trochę czasu, by się odbić po męczarniach w sklepie. Poniżej prezentuje mojego regulara oraz kępkę capensisów. Jak widać, robi się coraz bardziej gęsto. Muchołówka gdzieś od połowy lipca dostała kopa, i wali nowymi liśćmi bez opamiętania (podejrzewam,że to z powodu dużej liczby owadów, które nałapała w ciągu ostatnich jakiś 7 tygodni). Capensis też jest gęsty. Jedyny minus jest taki, że część zielona liścia jest dłuższa, a krótsza część owadożerna (podejrzewam że to z powodu lekkiego zagęszczenia?) Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Piotr Browarski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 25 Sierpnia 2016 Share Napisano 25 Sierpnia 2016 Spoko rośliny Nie myślałeś kiedyś o rozsadzeniu capensisów? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Browarski Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Spoko rośliny Nie myślałeś kiedyś o rozsadzeniu capensisów? Jakoś mi tak szkoda tę kępkę rozdzielać Może już w tym roku nie, ale w przyszłym, na wiosnę, jak będę przesadzał muchołówki to przy okazji rozdzielę może rosiczki. Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Piotr Browarski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi