Skocz do zawartości

Rośliny Piotra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W tej chwili posiadam dwie rosiczki capensis oraz dwie muchołówki (regular i dutch) Dutch na razie jest zbyt mały, także nie ma się czym chwalić. Może w przyszłym roku będzie wart pokazania (hehe) Posiadałem też dwa regulary muchołówki, ale jeden dałem mojemu siostrzeńcowi, bo bardzo mu się spodobał, a w marketach raczej trudno mu byłoby znaleźć podrośnięty i zadbany egzemplarz. Dlatego został mi tylko jeden regular hodowany od kwietnia (kupiony był jako malutka roślinka w 6cm doniczce w OBI). Jeśli chodzi o rosiczki, to kilka dni temu kupiłem drugiego capensisa, ale na razie nie ma się nim też co chwalić, bo potrzebuje trochę czasu, by się odbić po męczarniach w sklepie. Poniżej prezentuje mojego regulara oraz kępkę capensisów.

Jak widać, robi się coraz bardziej gęsto. Muchołówka gdzieś od połowy lipca dostała kopa, i wali nowymi liśćmi bez opamiętania (podejrzewam,że to z powodu dużej liczby owadów, które nałapała w ciągu ostatnich jakiś 7 tygodni). Capensis też jest gęsty. Jedyny minus jest taki, że część zielona liścia jest dłuższa, a krótsza część owadożerna (podejrzewam że to z powodu lekkiego zagęszczenia?)

post-7281-1472124217_thumb.jpg

post-7281-1472124232_thumb.jpg

post-7281-1472124241_thumb.jpg

post-7281-1472124251_thumb.jpg

Edytowane przez Piotr Browarski
Odnośnik do odpowiedzi

Spoko rośliny ;)

Nie myślałeś kiedyś o rozsadzeniu capensisów?

Jakoś mi tak szkoda tę kępkę rozdzielać :rotfl:

Może już w tym roku nie, ale w przyszłym, na wiosnę, jak będę przesadzał muchołówki to przy okazji rozdzielę może rosiczki.

Edytowane przez Piotr Browarski
Odnośnik do odpowiedzi