daro7979 Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Dla wielu osób problematyczne jest spakowanie większej ilości nasion rosiczek ze względu na ich wielkość. Dlatego też przedstawiam Wam mały poradnik, jak zrobić kopertę, z której nasiona się nie wysypią, łatwo je będzie również wypakować. Jedyne, czego potrzebujemy, to kwadratowy kawałek papieru. Można kupić takie karteczki lub przygotować samemu. Wymiary 6x6cm będą w miarę optymalne. Zginamy kartkę wzdłuż przekątnej, kąt do kąta. Następnie dwa ramiona powstałego nam trójkąta zaginamy do środka w miejscach, które zaznaczyłem różowymi liniami. Później musimy złożyć naszą kopertę tak jak na zdjęciu. I gotowe, możemy wsypać do środka nasiona bez obawy, że coś wypadnie. Kiedy to zrobimy, zaginamy trójkącik i zamykamy kopertę, wsuwając go między kartki naszej koperty. Nasiona rozpakujemy w identyczny sposób, oczywiście robiąc wszystko "od tyłu" Wszystkie kroki przedstawione na jednym zdjęciu, gdyż zepsuł mi się komputer i nie miałem jak obrobić zdjęć, żeby wyszło więcej, może trochę dokładniejszych. Mam nadzieję, że mimo to dosyć czytelnie to zrobiłem i napisałem, oraz że temat okaże się choć trochę pomocny. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez tracer274 Przypięto, usunięto posty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pokrowice6 Napisano 10 Kwietnia 2019 Share Napisano 10 Kwietnia 2019 FAjna Ta stronka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominika303 Napisano 21 Czerwca 2022 Share Napisano 21 Czerwca 2022 Dzięki za poradnik, to bardzo przydatna informacja! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi