enyula Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć! Przekopałam forum, ale nie znalazłam niczego, co wyglądałoby jak te małe kuleczki na torfie w mojej doniczce. Kulki są koloru bordowego/brązowego i mają max 2mm. Występują w takich ciasnych grupach. Nie mam najlepszych zdjęć, bo kiedy je znalazłam, od razu wyrzuciłam. Dzisiaj zauważyłam, że są też w innych miejscach. Czy ktoś z Was wie co to? Rosiczka ma się dobrze, ale nie wiem czy sobie jakiegoś paskudztwa tutaj nie wyhoduję. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez enyula Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 29 Sierpnia 2016 Share Napisano 29 Sierpnia 2016 Tematy były podobne, ale owe rzeczy wyglądały nieco inaczej. Z tego co wiem i sam szukałem, bo kiedyś występowało i u mnie to jest śluzowiec. Poszukaj pod frazą "śluzowiec >>>KLIK<<<" tu na forum i w google. Edit w jednym temacie jest to samo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enyula Napisano 5 Września 2016 Autor Share Napisano 5 Września 2016 O, dziękuję bardzo Nie wpadłam na to, że to może być coś grzybopodobnego! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aRoSnk Napisano 5 Września 2016 Share Napisano 5 Września 2016 U mnie w jednej z doniczek pojawiły się pomarańczowe: Śluzowiec - Kędziorek mylny, ale dopóki siewkom tłustoszy nie przeszkadzają to niech rosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi