Maks02 Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Część chciałbym pochwalić się swoją małą kolekcją hookeriana muchołówka kapturnica purpurowa [tachmentntt=32945:20160902..._800x450.jpg] Edytowane 2 Września 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Ładne, zdrowe rośliny Edytowane 2 Września 2016 przez PowerpointPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 Chyba niedowidzisz!A tak na serio to już wystawiłem a zaraz będzie kolejna porcja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 Kolejna porcja Tego nie trzeba przedstawiać nikomu Drosera capensis Nepenthes ventricosa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Widzę, że rok szkolny rozpoczęty pełną parą, bo książek (czy tam zeszytów) koło kapturnicy więcej niż roślin A co do roślin, to rosiczka śliczna, jakiś mają w sobie urok, bo jeszcze nie było takiej która by mi się nie spodobała Edytowane 2 Września 2016 przez zupelnie_zielona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 Dziękuję,a tak poza tym to będzie jeszcze rosiczka madagaskarska i krwawa mary ale to najwcześniej we wtorek jak dojdzie a zaraz kolejne zdjęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 Kolejna porcyjka Zgadujcie co to za rosiczka! Kapturella hybrydella z kauflandu Cephalotus Druga kapturnica z kauflandu PS.co to za kapturnice? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Maks02 napisał: Dziękuję,a tak poza tym to będzie jeszcze rosiczka madagaskarska i krwawa mary ale to najwcześniej we wtorek jak dojdzie a zaraz kolejne zdjęcia. To czekam na zdj bo Drosera madagascariensis jest mega A cefalek taki malutki Niech szybko rośnie, bo króluje wśród najładniejszych z owadożerów Twoja kolekcja szybko się powiększa, co? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Nie wiem czy szybko ale dokładnie rok temu zamówiłem pierwszą roślinka i przez ten czas zaczęło przybywać tych roślinek.u uwielbiam cephalotusy ale moim zdaniem to dzbanecznikiem są najładniejsze Jeśli niema miejsca na parapecie można zbudować takie coś Edytowane 2 Września 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 To ile masz roślinek łącznie? Hmm, każdy ma inny gust Dzbaneczniki zrozumiem, ładne są, ale w kapturnicy to jakoś nic szczególnego nie mogę dostrzec To już nawet tłustosze są ciekawsze Oczywiście to tylko moje odczucia (żeby żadnej kapturnicy nie było przykro ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Mam 26 owadożernych i jedną dracene(taka atrapa bambusa) niedawno wykiełkowała mi cytryna i mango któremu urwał się stożek wzrostu i jest zielony kikut rosnący w górę bez liści.będzie jeszcze tłustosz i rosiczka bulwiasta ale muszę ją wysiać no i kapturnica flava ale muszę ją wysiać. Co do kapturnice to nic nie mam ale hoduje je bo wypada Ps.czy mogę wysiać jeszcze kapturnice? Edytowane 2 Września 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Wooooow Nie zła kolekcja Tylko pozazdrościć Nie to co ja, "marne" 4 roślinki... Ale za to cefalka nie zamieniłabym na żadną inną roślinę Ps. Nie mam pojęcia, kompletnie nie znam się na kapturnicach, hehe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Pytanie o wysiew kapturnice było do wszystkich bo niewiem czy mogę ją jeszcze wysiać rzeby zdążyła przezimować ale chyba raczej mogę Twoje roślinki nie są marne widziałem je i są w dobrej kondycji mogę ci wysłać nepenthes ventrate bo nie mam co z nim zrobić a i tak jak będę przycinać dzbanecznika na wiosnę to tak umorzenie z 5 sadzonek Ps.oczywiście mam roślinek po kilka a nie 26 gatunków różnych roślin Edytowane 2 Września 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx3 Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Jesli teraz wysiejesz kapturnice, to nie widze żeby w tym roku zimowaly... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 (edytowane) Możesz też wysiać w doniczki nasiona kapturnicy około stycznia i niech stoją na balkonie/ogrodzie tam gdzie nie świeci słońce, a w marcu wystaw na słońce do domu i zaczną kiełkować. Mam też prośbę, żebyś dbał o ortografię (chociaż w jakimś stopniu, podkreśla ci wyrazy źle napisane jak coś), bo jednak to trochę razi. Edytowane 2 Września 2016 przez PowerpointPL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi