Skocz do zawartości

Rośliny Maksa

Maks02

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Widzę, że rok szkolny rozpoczęty pełną parą, bo książek (czy tam zeszytów) koło kapturnicy więcej niż roślin :rotfl:

A co do roślin, to rosiczka śliczna, jakiś mają w sobie urok, bo jeszcze nie było takiej która by mi się nie spodobała :P

Edytowane przez zupelnie_zielona
Odnośnik do odpowiedzi

Maks02 napisał:
Dziękuję,a tak poza tym to będzie jeszcze rosiczka madagaskarska i krwawa mary ale to najwcześniej we wtorek jak dojdzie a zaraz kolejne zdjęcia. :)

To czekam na zdj bo Drosera madagascariensis jest mega :D

A cefalek taki malutki :O Niech szybko rośnie, bo króluje wśród najładniejszych z owadożerów ^_^

Twoja kolekcja szybko się powiększa, co?

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy szybko ale dokładnie rok temu zamówiłem pierwszą roślinka i przez ten czas zaczęło przybywać tych roślinek.u uwielbiam cephalotusy ale moim zdaniem to dzbanecznikiem są najładniejsze :)

Jeśli niema miejsca na parapecie można zbudować takie coś :D

post-7172-1472840517_thumb.jpg

Edytowane przez Maks02
Odnośnik do odpowiedzi

To ile masz roślinek łącznie?

Hmm, każdy ma inny gust :) Dzbaneczniki zrozumiem, ładne są, ale w kapturnicy to jakoś nic szczególnego nie mogę dostrzec :P To już nawet tłustosze są ciekawsze :)

Oczywiście to tylko moje odczucia (żeby żadnej kapturnicy nie było przykro :rotfl: ) ^_^

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 26 owadożernych i jedną dracene(taka atrapa bambusa) niedawno wykiełkowała mi cytryna i mango któremu urwał się stożek wzrostu i jest zielony kikut rosnący w górę bez liści.będzie jeszcze tłustosz i rosiczka bulwiasta ale muszę ją wysiać :D no i kapturnica flava ale muszę ją wysiać.

Co do kapturnice to nic nie mam ale hoduje je bo wypada :D

Ps.czy mogę wysiać jeszcze kapturnice?

Edytowane przez Maks02
Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie o wysiew kapturnice było do wszystkich bo niewiem czy mogę ją jeszcze wysiać rzeby zdążyła przezimować ale chyba raczej mogę yeah

Twoje roślinki nie są marne widziałem je i są w dobrej kondycji :) mogę ci wysłać nepenthes ventrate bo nie mam co z nim zrobić a i tak jak będę przycinać dzbanecznika na wiosnę to tak umorzenie z 5 sadzonek

Ps.oczywiście mam roślinek po kilka a nie 26 gatunków różnych roślin :)

Edytowane przez Maks02
Odnośnik do odpowiedzi

Możesz też wysiać w doniczki nasiona kapturnicy około stycznia i niech stoją na balkonie/ogrodzie tam gdzie nie świeci słońce, a w marcu wystaw na słońce do domu i zaczną kiełkować. Mam też prośbę, żebyś dbał o ortografię (chociaż w jakimś stopniu, podkreśla ci wyrazy źle napisane jak coś), bo jednak to trochę razi.

Edytowane przez PowerpointPL
Odnośnik do odpowiedzi