Zeratul Napisano 2 Września 2016 Share Napisano 2 Września 2016 Maks02 napisał: Pytanie o wysiew kapturnice było do wszystkich bo niewiem czy mogę ją jeszcze wysiać rzeby zdążyła przezimować ale chyba raczej mogę Co do tego wysiewu to masz nasiona po stratyfikacji czy przed ? Jeśli po to wyjścia nie masz bo i tak Ci wzejdą albo zgniją, jeśli przed to nie masz po co wysiewać bo nic nie wzejdzie tylko w zwilżony ręcznik papierowy potem w woreczek strunowy i do lodówki na trzy miesiące. Tematów o zimnej stratyfikacji już trochę było. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 2 Września 2016 Autor Share Napisano 2 Września 2016 Nasiona będą jak przyślą je mi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeratul Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Maks02 napisał: Nasiona będą jak przyślą je mi Czyli niestratyfikowane, poczytaj sobie to : zimna stratyfikacja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Zeratul napisał: Czyli niestratyfikowane, poczytaj sobie to : zimna stratyfikacja Wiem co to stratyfikacja i wiem jak ją wykonać,ale można a przynajmniej tak czytałem że nie trzeba stratyfikować nasion kapturnicy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zeratul Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Maks02 napisał: Wiem co to stratyfikacja i wiem jak ją wykonać,ale można a przynajmniej tak czytałem że nie trzeba stratyfikować nasion kapturnicy. No to obawiam się, że ktoś cię okłamał, można zastąpić zimną stratyfikację namaczaniem w roztworze kwasu giberelinowego, ale o całkowitym pominięciu dla kapturnic nigdy nie słyszałem. Możesz zrobić partię eksperymentalną, powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 No to przestratifkuje je Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Dziś rano nastał mnie taki widok Kwiat drosery capensis Drosera capensis Mała muchołówka Edytowane 3 Września 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Kwiat niestety się już zamyka, ale mimo to i tak ładny Jedynym minusem jest to, że tak krótko kwitną. Też dziś rano zrobiłam zdj, 2 h później było by już za późno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Bardzo szybko się zamykają a nawet można patrzeć jak się zamykają.o 8 rano się otwierał jak jechałem do castoramy a jak wróciłem i chciałem zdjęcie zrobić już się zamykał Edytowane 3 Września 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drapieżnik2000 Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Ale z tego co ja widzę to ma jeszcze kilka pączków kwiatowych. Więc czyhaj aż się otworzą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Wiem że mają ale inne rosiczki też puszczają Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 6 Września 2016 Autor Share Napisano 6 Września 2016 (edytowane) Co to za mutant ? Drosera capensis Edytowane 6 Września 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 8 Września 2016 Autor Share Napisano 8 Września 2016 Świeżutka dostawa prosto z Leszna Drosera madagascarensis Pinguicula emarginata Nepenthes bloody mary Mam nadzieję że bloody mary się w nocy nie zmaterializuje i mnie wystraszy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 15 Października 2016 Autor Share Napisano 15 Października 2016 Aktualizacja Drosera madagascarensis Pinguicula emarginata Nepenthes hookeriana Ciąg dalszy nastąpi... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 17 Października 2016 Autor Share Napisano 17 Października 2016 Aktualizacja D.venusta P.emarginata rozmnożony z liścia D.madagascarensis rozmnożona z liścia(ta po środku) N.ventricosa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi