Skocz do zawartości

Rośliny Maksa

Maks02

Rekomendowane odpowiedzi

Maks02 napisał:
Pytanie o wysiew kapturnice było do wszystkich bo niewiem czy mogę ją jeszcze wysiać rzeby zdążyła przezimować ale chyba raczej mogę yeah

Co do tego wysiewu to masz nasiona po stratyfikacji czy przed ? Jeśli po to wyjścia nie masz bo i tak Ci wzejdą albo zgniją, jeśli przed to nie masz po co wysiewać bo nic nie wzejdzie tylko w zwilżony ręcznik papierowy potem w woreczek strunowy i do lodówki na trzy miesiące. Tematów o zimnej stratyfikacji już trochę było.

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Maks02 napisał:
Wiem co to stratyfikacja i wiem jak ją wykonać,ale można a przynajmniej tak czytałem że nie trzeba stratyfikować nasion kapturnicy.

No to obawiam się, że ktoś cię okłamał, można zastąpić zimną stratyfikację namaczaniem w roztworze kwasu giberelinowego, ale o całkowitym pominięciu dla kapturnic nigdy nie słyszałem. Możesz zrobić partię eksperymentalną, powodzenia :)

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo szybko się zamykają a nawet można patrzeć jak się zamykają.o 8 rano się otwierał jak jechałem do castoramy a jak wróciłem i chciałem zdjęcie zrobić już się zamykał

Edytowane przez Maks02
Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...