Maks02 Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Oto moje parapetowe dzbanki które pomimo niskiej wilgotności dzbankują.Na początku myślałem że za mało światła ale pułapki są nieźle wybarwione jak na zimę. Copelandi pompuje dzbanek jeden za drugim ale niestety szybko usychają.Zdjecia są sprzed tygodnia a obecnie dzbanek jest większy i pięknie wybarwiony. Fusca też ma się dobrze Sanguinea też coś tam wypuściła Dzbankuje jeszcze thorelli ale on jest w woreczku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 Oto dzbanek copelandi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Zapomniałem całkowicie o tym woreczku na 3 miesiące. A w środku N.thoreli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Nasiona mimozy kiełkują bardzo szybko po 2 dniach pierwsza roślinka a to jest dokładnie tygodniowa roślinka wypuszczająca już normalny listek a niżej nowsza. N.sanguinea daje dzbanka już chyba na rozpoczęcie wiosny N.fusca również D.capensis Giant i ogólnie wszystko wraca już do pełni sił po zimie Drosera nidiformis x natalensis Drosera natalensis Drosera collinsiae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 7 Marca 2018 Autor Share Napisano 7 Marca 2018 Dzisiaj nowo otwarte perełki Najlepsza N.sanguinea N.fusca który też mnie się bardzo podoba że względu na tolerancję niskiej wilgotności N.copelandi Cała półeczka z pięknościami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 12 Marca 2018 Autor Share Napisano 12 Marca 2018 Przesadziłem capensis Giant do większej doniczki Mimoza wypuściła już w pełni sprawnego liścia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Tak wygląda moja miesięczna mimoza Scorpioides Drosera binata Drosera anglica wykielkowala P.tina N.natalensis W następnym poście bo nie ma miejsca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 30 Marca 2018 Autor Share Napisano 30 Marca 2018 Natalensis Slacki Capensis Collinsiae N.thorelli w słoiku N.maxima N.sanguinea N.copelandi rośnie sobie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 5 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2018 Drosera binata var. binata "red plant, Waihohonu, Desert Road, NZ, 1080m" wypuszcza pierwszego normalnego listka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi