godzil Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Cześć, zrobiłem ostatnio małą reorganizację i teraz mogę trzymać wszystkie rośliny razem. Wkrótce postaram się zrobić update Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Super Rośliny a szczególnie leucophylla PS.ten tłustosz to agnata? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzil Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Dzięki, z tego co wiem to agnata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 (edytowane) Postaw tłustosza w innym miejscu bo go słońce przypali Edytowane 3 Września 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzil Napisano 3 Września 2016 Autor Share Napisano 3 Września 2016 Może być w pełnym słońcu przez krótszy czas (niż teraz) czy lepiej żeby stal na południowym parapecie bez bezpośredniej ekspozycji na słońce? To mój najnowszy nabytek i pierwszy tłustosz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Września 2016 Share Napisano 3 Września 2016 Może być w pełnym słońcu przez krótszy czas (niż teraz) czy lepiej żeby stal na południowym parapecie bez bezpośredniej ekspozycji na słońce? To mój najnowszy nabytek i pierwszy tłustosz Nie może mieć ostrego bezpośredniego słońca bo ci zostanie sałata z miękkimi liśćmi tylko dużo rozproszonego słońca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzil Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 Tłustosza przestawiłem w zacienione miejsce, zobaczymy jak mu tak będzie S. x chelsonii S. psittacina i D. brutal shark D. dutch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Gdzie kupiłeś chelsoni? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzil Napisano 4 Września 2016 Autor Share Napisano 4 Września 2016 W kaufie 3 lata temu za 5zł ale wszystkie liście są z tego roku i to rekordowo duże po przesadzeniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 4 Września 2016 Share Napisano 4 Września 2016 Też mam z kauflandu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzil Napisano 18 Marca 2018 Autor Share Napisano 18 Marca 2018 Rośliny zimowałem w nowej lokalizacji bez dostępu światła, średnia temperatura ok 10*. Tydzień temu usunąłem stare liście i zakończyłem zimowanie S. x chelsonii wyciąłem pół reklamówki liści z poprzednich sezonów bo światło nie dochodziło do stożków. Jak będzie już ładniejsza pogoda planuję wyciąć jeszcze część pozostałych Jeszcze u mnie nie kwitła ale znalazłem u niej coś takiego S. Flava ornata też pompuje kwiat. Aktualnie pęd ma już ok 3 cm S. Vogel D. dutch D. Purple Giant została zmasakrowana przez mszyce zaraz przed zimowaniem ale na szczęście przeżyła. Aktualnie już się zarumieniła od słońca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
godzil Napisano 8 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Aktualizacja Sarracenia alata "maroon throat" Sarracenia vogel wypuściła olbrzymie liście Sarracenia minor var. minor Sarracenia purpurea Dionaea muscipula Dutch prosi się o przesadzenie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi