Dorian Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Cześć Chciałbym Wam pokazać moją nową lampę LED dla siewek rosiczek z SA. Oprogramowanie zaczerpnąłem z jednego z forum akwarystycznych. Planuje nanieść kilka modyfikacji. Chcę wzbogacić sterownik o regulator temperatury na bazie ogniw peltiera oraz regulator wilgotności. Co do samej lampy: składa się z dwunastu 3W diod. Mamy możliwość ustawienia godziny włączenia/wyłączenia oraz ustawienia długości świtu i zachodu, np. po ustawieniu długości świtu na godzinę, lampa stopniowo będzie się rozjaśniała przez zadany czas. Parametry ustawiamy z komputera lub z aplikacji na androida. Każdy kanał sterowany jest oddzielnie. Zamieszczam zdjęcia i krótki filmik. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PowerpointPL Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Fajne cacko, jaki był koszt zbudowania całego, nie licząc diod i z diodami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki174 Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 No, no fajny wynalazek U siebie w akwarium brownies budowalem oswietlenie, tyle ze z modulow 3 LEDowych SAMSUNGa i do tego sterownik LED Dimmer Pro I rowniez ateruje switem, zmierzchem I kolorami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 11 Września 2016 Autor Share Napisano 11 Września 2016 Potrzebne dodatki do lampy: -drivery LED (3 sztuki, na każdy z kanałów) - 3 x 7.5zł -Moduł Arduino Nano - 15zł -Moduł czasu rzeczywistego (zegarek) - 7zł -Bluetooth - 20zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi