Cupra111 Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Cześć, chciałbym Was przestrzec przed użytkownikiem Eelektrykapl z Barcic, sprzedającym na Allegro świetlówki. Otóż zamówiłem 3 Sylvanie Grolux, przesyłka kurierem, po rozpakowaniu paczki okazało się, że jedna z nich ma utrącone z jednej strony styki, jest nie do użycia. Próbowałem dzwonić do sprzedającego jednak na rozmowę nigdy nie miał czasu, tylko kontakt smsowy Wyjaśniłem w czym problem, niestety odmówił jakiejkolwiek rekompensaty czyli ani zwrotu kasy ani dosłania sprawnej świetlówki. Także przestrzegam a po drugie to kawał buraka i prostaka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 Dlatego polecam sprawdzonego sprzedawcę świetlówek, szybki i miły kontakt oraz rzetelnie pakują paczki. http://www.zoolight.pl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki174 Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 A nie otwierałeś paczki przy kurierze? Ja swoje zamawiałem w sklepie akwarystyczny24 i wszystko poszło sprawnie i bardzo miły kontakt Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Browarski Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 (edytowane) Cześć, chciałbym Was przestrzec przed użytkownikiem Eelektrykapl z Barcic, sprzedającym na Allegro świetlówki. Otóż zamówiłem 3 Sylvanie Grolux, przesyłka kurierem, po rozpakowaniu paczki okazało się, że jedna z nich ma utrącone z jednej strony styki, jest nie do użycia. Próbowałem dzwonić do sprzedającego jednak na rozmowę nigdy nie miał czasu, tylko kontakt smsowy Wyjaśniłem w czym problem, niestety odmówił jakiejkolwiek rekompensaty czyli ani zwrotu kasy ani dosłania sprawnej świetlówki. Także przestrzegam a po drugie to kawał buraka i prostaka. A protokół strat - masz go? Tego typu paczki zawsze otwiera się przy kurierze i sprawdza zawartość, robi zdjęcia jeśli towar jest uszkodzony. Do tego po jakim czasie od otrzymania przesyłki zgłosiłeś się do sprzedającego? Edytowane 17 Września 2016 przez Piotr Browarski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cupra111 Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 (edytowane) A protokół strat - masz go? Tego typu paczki zawsze otwiera się przy kurierze i sprawdza zawartość, robi zdjęcia jeśli towar jest uszkodzony. Do tego po jakim czasie od otrzymania przesyłki zgłosiłeś się do sprzedającego? Paczki sie otwiera jak sie jest w domu a jak sie nie jest to sie nie otwiera! Po 2 tygodniach. Zresztą w moim rozumieniu zwykłej uczciwości to nie ma żadnego znaczenia no ale... Edytowane 17 Września 2016 przez Cupra111 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Browarski Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 (edytowane) Paczki sie otwiera jak sie jest w domu a jak sie nie jest to sie nie otwiera! Po 2 tygodniach. Zresztą w moim rozumieniu zwykłej uczciwości to nie ma żadnego znaczenia no ale... To jak się tego nie zrobiło, to nie ma się co dziwić, że sprzedawca zachował się tak a nie inaczej. Możesz mieć pretensje tylko do siebie. Sprzedawca postąpił prawidłowo odmawiając rekompensaty. Mógł uznać, że sam uszkodziłeś świetlówkę, a teraz kombinujesz. W takim wypadku, twój post nosi znamiona pomówienia, co jest w polskim prawie karalne. Edytowane 17 Września 2016 przez Piotr Browarski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cupra111 Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 (edytowane) To jak się tego nie zrobiło, to nie ma się co dziwić, że sprzedawca zachował się tak a nie inaczej. Możesz mieć pretensje tylko do siebie. Sprzedawca postąpił prawidłowo odmawiając rekompensaty. Mógł uznać, że sam uszkodziłeś świetlówkę, a teraz kombinujesz. W takim wypadku, twój post nosi znamiona pomówienia, co jest w polskim prawie karalne. Kończę tą dyskusję bo je ma ona dalszego sensu. Kto będzie chciał skorzysta z tej informacji. Wiem jedno, swietlowka dotarła do nie uszkodzona i napewno nie stało sie to w transporcie, wiec została wysłana uszkodzona a co więcej w profilu tego pajaca sa inne przypadki tego typu. A w kwestiach prawnych kolego Piotrze tak się składa, że z adwokatem jem codziennie śniadanie, także dzięki za rady ale nie masz racji. Najważniejsze żeby inni się, być może, nie nacieli i taki był cel tej informacji i posta. Pozdrawiam. Edytowane 17 Września 2016 przez Cupra111 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Browarski Napisano 17 Września 2016 Share Napisano 17 Września 2016 (edytowane) Kończę tą dyskusję bo je ma ona dalszego sensu. Kto będzie chciał skorzysta z tej informacji. Wiem jedno, swietlowka dotarła do nie uszkodzona i napewno nie stało sie to w transporcie, wiec została wysłana uszkodzona a co wiecej w profilu tego pajaca sa inne przypadki tego typu. A w kwestiach prawnych kolego Piotrze Tak sie składa ze z adwokatem jem codziennie śniadanie, także dzięki za rady ale nie masz racji. Pozdrawiam. Z kim jesz śniadanie, mnie nie interesuje... Kolego, sugerujesz temu sprzedawcy nieuczciwość - tym jest de facto założony przez ciebie tu wątek- więc? A sam w poście napisałeś, że nie masz protokołu i że zgłosiłeś się do sprzedającego dopiero po 2 tygodniach (!) To przed czym chcesz nas tu ostrzegać? Edytowane 17 Września 2016 przez Piotr Browarski Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cupra111 Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 (edytowane) Czy ty jesteś niekumaty? Jeśli nie rozumiesz to ci napisze: otrzymałem uszkodzona świetlówkę. Rozumiesz juz? Edytowane 17 Września 2016 przez Cupra111 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi