Sciri Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Jestem całkowitym świeżakiem jeśli chodzi o opiekę nad roślinami owadożernymi, która stała się właścicielką muchołapki przez... pomyłkę. Tak, byłam przekonana, że kupuję zupełnie inną roślinkę, jakkolwiek to zabrzmi Po tym, jak zorientowałam się w pomyłce, przez pewien czas całkiem nieźle szła mi jednak opieka nad Zuzią. Jak jest teraz, rozwinę w innym wątku na tym forum, teraz natomiast chciałam się po prostu przywitać. Zatem jeszcze raz: dzień dobry! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Witam ciebie oraz szanowną Panią Zuzanne :D :D zachęcam również do pochwalenia się swoimi roślinami w dziale "zdjęcia i filmy chodowców". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Witamy A można się dowiedzieć z jaką rośliną została pomylona muchołówka? Pytam z ciekawości Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sciri Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Witamy A można się dowiedzieć z jaką rośliną została pomylona muchołówka? Pytam z ciekawości Planowałam kupić rosiczkę lub jak kto woli - Droserę. Drosera capensis, chodziło o czas naświetlania (min. 6 godzin światła słonecznego). No i poszłam do sklepu, wybierałam między młodymi osobnikami szukając takiego, który nie wygląda na umierającą roślinkę i ze wszystkich dostępnych zamiast rosiczki wybrałam muchołówkę. Tak, wiem, jedno do drugiego nie podobne, ale cóż, skoro poradzono mi droserę, nie wygooglowałam zdjęcia i zamiast porządnej kwiaciarni wybrałam supermarket. Ale kto wie, może jeszcze zostanę posiadaczką drosery, po przesadzeniu Zuzi jeszcze mi zostało sporo torfu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi