jarek11223349 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Witam! Mam pytanie, otrzymałem nasiona wyżej wymienionej kapturnicy, czy mają leżeć w lodówce do marca, czy w ciepłym i suchym miejscu,a potem w lutym zacząć stratyfikację? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Myślę, że lepiej by było żeby miały do 2 miesięcy okres stratyfikacji, w każdym razie takiej z udziałem wilgoci, żeby nie ryzykować, że coś będzie pleśniało. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek11223349 Napisano 20 Października 2016 Autor Share Napisano 20 Października 2016 Myślę, że lepiej by było żeby miały do 2 miesięcy okres stratyfikacji, w każdym razie takiej z udziałem wilgoci, żeby nie ryzykować, że coś będzie pleśniało. Czyli mogę jak przyjda normalnie trzymać w pokoju w papierku, a potem przed wiosna 2 miesiące stratyfikacji? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 tak.w grudniu wkladasz do lodowki a w luty-marzec wysiewasz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi