bookhar Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 Drosera monantha Drosera erythrorhiza imbecilia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 1 Listopada 2019 Autor Share Napisano 1 Listopada 2019 Drosera zigzagia Drosera thysanosepala Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 25 Listopada 2019 Autor Share Napisano 25 Listopada 2019 Mija 4 lata od rozpoczęcia przygody z rosiczkami bulwiastymi. Do sukcesów muszę zaliczyć D. rupicola w tym roku zakwitnie jedna z 4 sztuk, D. thysanosepala, która zakwitła już w poprzednim sezonie 5 szt. z kilkunastu, czy też jedna z dwóch D. lowriei, która zakwitnie w tym roku. Przybyło D. eryth. imbecila z trzech roślin zakupionych od Krzyśka zrobiło się 8 szt. Niestety nie udała się uprawa D. basifolia , a z D. zigzagia zostało 2 szt., które prawdopodobnie zakwitną. Udało mi się uzyskać kilka nasion D. monantha, która dosyć dobrze się u mnie czuje. Cieszę się, że udało mi się prawie zamknąć cykl od nasiona do rośliny potomnej. Czekam na rozwój największej D. rupicola, bo szykuje się dużo rozgałęzień. Co być może kogoś zaciekawi po czterech latach wzeszły dwa nasiona choć nie wiem jakiego gatunku, bo zużyłem substrat dosypując go do innych doniczek. Przekonam się pewnie dopiero w następnym sezonie jak dobrze pójdzie. Poza tym mega zadowolenie 😍 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 25 Listopada 2019 Share Napisano 25 Listopada 2019 Czekam na zdjęcia z Twojej kolekcji;).Dalszej udanej uprawy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 16 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Moje D. rupicola się rozpędzają. Czwarty sezon i dwie będą kwitnąć, ale pochodzą z jednej bulwy więc w tym roku raczej nasion nie będzie. Reszta mniejsza i później zaczęły wychodzić nad substrat. Edytowane 16 Grudnia 2019 przez bookhar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 super Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 16 Grudnia 2019 Share Napisano 16 Grudnia 2019 (edytowane) Bulwiaki to fenomenalna grupa roślin i cieszę się, że jeszcze ktoś w Polsce się nimi zajmuje Niestety ze względu na ograniczoną ilość miejsca uprawiam zaledwie kilka gatunków zepchniętych gdzieś w kąt terrarium, ale radość mam ogromną gdy towarzystwo "wyskakuje" jesienią z ziemi Świetna robota i dzięki za zdjęcia! Edytowane 16 Grudnia 2019 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 18 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2019 Dziękuję wszystkim za miłe słowa D. zigzagia D. rupicola Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 12 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2020 Tak obecnie wygląda D. rupicola. Na balkonie temp. dochodzi do 26 stopni (w cieniu) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 10 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2021 Kolejny sezon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 11 Stycznia 2021 Share Napisano 11 Stycznia 2021 Super! Daj więcej zdjęć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 12 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2021 (edytowane) Dzięki bardzo Drosera monantha także kwitnie Edytowane 12 Stycznia 2021 przez bookhar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 Śliczna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 Piękne okazy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 14 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2021 Dziękuję bardzo i dzisiaj bardziej klimatyczne zdjęcie D. thysanosepala. Ta rosiczka bulwiasta doczekała sie niewielu zdjęć publikowanych w Internecie, a szczególnie z uprawy w domu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi