bookhar Napisano 11 Lutego 2021 Autor Share Napisano 11 Lutego 2021 (edytowane) Drodzy Forumowicze wreszcie doczekałem się nasion D. rupicola. Na te nasiona czekałem szczególnie. Niestety nie dysponuję dobrym obiektywem więc zdjęcie jest słabe, ale powinno być widać charakterystyczny beczułkowaty kształt nasion. Pozdrawiam Edytowane 11 Lutego 2021 przez bookhar Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Gratuluję, oby więcej twoich roślin wydawało nasiona 😀. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 12 Lutego 2021 Autor Share Napisano 12 Lutego 2021 Dzięki bardzo. Mam jeszcze trochę nasion D. monantha. W tym roku niestety drosera thysanosepala nie dała rady. Może w nastepnym. Jeśli będę miał wyjątkowego fuksa to w przyszłym sezonie może jeszcze D. lowriei, ale szanse średnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Ja w sierpniu wysiałem d.platypoda, ale niestety jeszcze nie wykiełkowały. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 13 Lutego 2021 Autor Share Napisano 13 Lutego 2021 19 godzin temu, Styq napisał: Ja w sierpniu wysiałem d.platypoda, ale niestety jeszcze nie wykiełkowały. Ile wysiałeś nasion? Jaka stratyfikacja? Pochodzenie nasion jeśli można wiedziecc? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 5 nasion, z triffid UK, moczenie w GA3 przez 48 h. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 13 Lutego 2021 Autor Share Napisano 13 Lutego 2021 Ogólnie nie chce Cię zasmucać bo nasiona mogą kiełkować nawet po kilku latach ale ja także od nich kupowałem i nie wzeszła żadna platypoda, ale może Ty będziesz miał więcej szczęścia czego Ci życzę bo platypoda jest piękna 🤗 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 13 Lutego 2021 Share Napisano 13 Lutego 2021 Dziękuję, mam nadzieję, że chociaż jedną wzejdzie.😃 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 7 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2022 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 7 Grudnia 2022 Share Napisano 7 Grudnia 2022 Mi żadna z nasion nie wzeszła. A co to za rosiczka? Bo dużo wzeszło ;). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 Drosera rupicola własnej produkcji 🙂 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styq Napisano 8 Grudnia 2022 Share Napisano 8 Grudnia 2022 Super, oby wszystkie dorosły i miały kolejne nasiona :D. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2022 Dziękuję pięknie i pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi