Skocz do zawartości

Jestem dalej fanem użytkownika B-52.

Mekk

Rekomendowane odpowiedzi

Równo miesiąc temu poruszyłem temat jawnego naruszania praw autorskich przez B-52, który wkleił do swojego logo zdjęcie żywcem ukradzione z naszej strony (dla przypomnienia):

post-5116-1480338793_thumb.jpg

Dowiedziałem się, w sumie głównie "że się czepiam", i że przypadkowo grafik użył naszego zdjęcia (co z tego, że zleceniodawca powinien dostarczyć swoje zdjęcia, albo kupić ze stock'ów).

Kolejną sprawą, którą poruszyłem jest znowu - żywcem zerżnięty slogan "Świat Roślin Owadożernych'', który używamy od samego początku Roraimy, czyli od kilku lat - u CarniEmpire "Witaj w świecie roślin owadożernych" - tutaj dowiedziałem się, że to znów przypadek i nie mogę zabraniać tego sloganu bo nie jest zastrzeżony prawnie, ehh... Wyobrażacie sobie, że Heldros podkrada Carnisanie "...i mucha nie siada", albo my Heldrosa "zabójcze rośliny owadożerne w zwykłym świecie"? Nie, bo takich rzeczy się po prostu nie robi z wzajemnego szacunku!

Pomimo tego, że carniempire nie ma na swojej stronie jeszcze żadnych roślin, a już się reklamuje na forum, aż z ciekawości wszedłem na ich stronę. I co widzę? Kompletna nowość, tym razem zerżnięte kategorie przedmiotów co do jednej sztuki z naszej strony, każda litera tej samej wielkości, te same odstępy itd. - kopiuj-wklej rządzi :) .

post-5116-1480339331_thumb.jpg

Czy to znowu przypadek, wypadek, wina grafika, czy kogośtam? Nie, po prostu chyba B-52 dał zlecenie chce mieć taka strone jak www.roraima.pl. Miałem na forum ten temat odpuścić, ale uważam, że trzeba takie zachowanie piętnować, albo wkładamy swój wysiłek i tworzymy coś nowego albo niech od razu założy sklej Roraima2.pl/podrobaroraimy.pl i otwarcie mówi o swoich planach. Mi osobiście jest przykro, bo wraz z grupą osób pracuje nad Roraimą wiele lat, nie po to, żeby ktoś tak ordynarnie mi to kradł.

Edytowane przez Mekk
Odnośnik do odpowiedzi

Weś że się chłopie opanuj. Mając sklep z roślinami owadożernymi tak jak i wy to niby jak miałem nazwać to wszystko?

Menu musi być czytelne i łatwe do zapamiętania dla ludzi którzy się dopiero co tym tematem zainteresowali.

Dział z rosiczkami nazwałem"Rosiczki" z muchołówkami "Muchołówki"itd. Żadnego plagiatu tu nie ma ani ściągania od ciebie jeżeli o to ci chodzi. Nie jesteś prekursorem tych nazw i tych wyrazów.

A od "Witaj w świecie roślin owadożernych" się odczep bo to nie twój slogan. Mogę sobie dawać slogany jakie mi się podoba,a nie będę wymyślał wyszukanych bo ty masz u siebie już jakiś tam wyraz.

Nie jesteście jedynym sklepem z tego typu produkatami i nie będziecie. Przez co menu wasze też nie jedyne.

Jak napiszę,że mam w ofercie Dionaea Muscipula to też powiesz,że zerżnięte od ciebie ?! Czcionkę i przerwy między wyrazami/literami też ty wymyśliłeś? Proszę cię.

No i co z tego,że mam w menu rodzaje owadożerów,nowości,promocje itp?! No co?! Tylko ty możesz? Jesteś jedyny w całym internecie co ma takie menu?!

Szukasz dziury w całym i się tylko ośmieszasz.

Nikt ci tu niczego nie kradnie i nie mam zamiaru mieć nic wspólnego z takim pajacykiem jak ty.

Menu będzie takie jak jest i tego nie zmienię bo te produkty będę miał w sprzedaży.

Strona w budowie jest cały czas i wiele się zmieni.

Ps jakbyś dokładnie się przyjrzał to mam jeszcze oświetlenie led,które mam zamiar sprzedawać. Zapomniałeś połączyć kolorwą kredką. Skończyły się kolory w przedszkolu? Od razu zaznaczam,że nie ma nic wspólnego z twoim badziewiem.

Odnośnik do odpowiedzi

Człowieku tam każda kropka jest w tym samym miejscu dział z żywymi kamieniami mógłbyś opisać na 10000 sposobów poniżasz się coraz bardziej. Nawet ukośnik w tym samym miejscu. Jesteś po prostu beznadziejny.

Odnośnik do odpowiedzi

Na waszą stronę w ogóle nie wchodzę i trzymam się od niej jak najdalej.

Nie ukrywałem tego,że informatykiem nie jestem i sam strony nie robię. Menu zostało napisane najwidoczniej jakoś na dniach bo w tamtym tyg.go nie było.

No kropek to tam żadnych nie ma. Chyba mucha ci na ekran narobiła.

Z tymi żywi kamieniami to wyskoczył niepotrzebnie bo nie mam ich w sprzedaży i ten podpunkt zniknie. Przynajmniej na razie...

Nad czcionką się popracuje choć nie widzę takiej potrzeby. No i menu do poprawy bo rozwalone to wszystko. Wiadomo skoro to sklep z owadożerami to na początku listy muszą być najoierw rośliny później produkty i dopiero nowości i promocje. Tak ja to widzę.

W ogóle to powinienem ci podziękować :)

Za to,że trzymasz rękę na pulsie,za to,że dbasz o wygląd mojej strony i wiesz o niej więcej niż ja,za to,że zwracasz uwagę na szczegóły,które będą rozróżniały nasze strony i ludzie nie będą mnie mylić z tobą :good2:

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazujesz swoich zachowaniem, że nie masz nic do zaoferowania i w bezczelny sposób kopiujesz co tylko się da z mojego sklepu. Nikt nie mówi o nazwach typu: "Muchołówka", lecz każdy średnio rozgarnięty człowiek zdaje sobie sprawę, że: "Kącik amatora", "Oświetlenie LED", "Żywe kamienie/nieowadożerne" można zapisać na dziesiątki sposobów i nie da się PRZYPADKIEM napisać tak samo. To może być "Dla początkującego", "Strefa amatora", "Na początek", "Żarówki LED", "LED-y", "LED-y dla roślin" i tak dalej, i tak dalej... Twoje tłumaczenia są poniżej jakiegokolwiek poziomu intelektualnego i każdy forumowicz powinien chyba już wiedzieć na jakiej zasadzie działasz i czym się kierujesz. Miałbym to głęboko w nosie i nie wchodził na Twoją stronę bo kompletnie mnie nie interesujesz, ale po pierwszej kradzieży własności intelektualnej, której dokonałeś będziemy sprawdzać czy dalej tego nie robisz i czegokolwiek nie dodasz weźmiemy to pod uwagę.

Odnośnik do odpowiedzi

będziecie się teraz kłócić o taką sprawe?B52 miał prawo zrobić taką strone internetową a Mekk nie ma prawa się czepiać tego.

O taką, czyli którą? Ukradzionej fotki nie mogę się czepiać? Ukradzionego sloganu? Czy masz na myśli żałosne kopiowanie kategorii?

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazujesz swoich zachowaniem, że nie masz nic do zaoferowania i w bezczelny sposób kopiujesz co tylko się da z mojego sklepu. Nikt nie mówi o nazwach typu: "Muchołówka", lecz każdy średnio rozgarnięty człowiek zdaje sobie sprawę, że: "Kącik amatora", "Oświetlenie LED", "Żywe kamienie/nieowadożerne" można zapisać na dziesiątki sposobów i nie da się PRZYPADKIEM napisać tak samo. To może być "Dla początkującego", "Strefa amatora", "Na początek", "Żarówki LED", "LED-y", "LED-y dla roślin" i tak dalej, i tak dalej... Twoje tłumaczenia są poniżej jakiegokolwiek poziomu intelektualnego i każdy forumowicz powinien chyba już wiedzieć na jakiej zasadzie działasz i czym się kierujesz. Miałbym to głęboko w nosie i nie wchodził na Twoją stronę bo kompletnie mnie nie interesujesz, ale po pierwszej kradzieży własności intelektualnej, której dokonałeś będziemy sprawdzać czy dalej tego nie robisz i czegokolwiek nie dodasz weźmiemy to pod uwagę.

Haha własności intelektualnej :D czyjej intelektualności bo na pewno nie twojej.

Leżąc wieczorem na łóżku wpadło mi do głowy "oświetlenie led" aby wstawić do mojego menu...i tak zostało. Więc raczej tego nie zmienię.

Z drugiej strony forumowicze też powinni wiedzieć jak ty działasz. Nieudolna próba wygryzienia(?)konkurencji poprzez czepianie się takich rzeczy. Tylko nie wiem czy twój cel okaże się taki jaki oczekujesz.

Wiem,że sam tego załatwić nie umiesz i szukasz wsparcia w forumowiczach,ale po co ich w to wciągasz?

Będzie mi miło jak będziesz zaglądał i monitorował moją stronę :)

Odnośnik do odpowiedzi

Haha własności intelektualnej :D czyjej intelektualności bo na pewno nie twojej.

Leżąc wieczorem na łóżku wpadło mi do głowy "oświetlenie led" aby wstawić do mojego menu...i tak zostało. Więc raczej tego nie zmienię.

Z drugiej strony forumowicze też powinni wiedzieć jak ty działasz. Nieudolna próba wygryzienia(?)konkurencji poprzez czepianie się takich rzeczy. Tylko nie wiem czy twój cel okaże się taki jaki oczekujesz.

Wiem,że sam tego załatwić nie umiesz i szukasz wsparcia w forumowiczach,ale po co ich w to wciągasz?

Będzie mi miło jak będziesz zaglądał i monitorował moją stronę :)

Jeżeli myślisz malutki człowieku, że takim nieudolnym obrażaniem mnie coś zdziałasz to bardzo mi przykro :) Niezależnie czy byś sprzedawał popcorn, czy rośliny owadożerne, tak samo bym reagował na Twoje kradzieże.

Odnośnik do odpowiedzi

O taką, czyli którą? Ukradzionej fotki nie mogę się czepiać? Ukradzionego sloganu? Czy masz na myśli żałosne kopiowanie kategorii?

no dobra o zdjecie możesz sie czepiać bo to twoje zdjęcie ale o slogan!to są wyrazy które każdy może napisać i nie można tego nikomu zabronić

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu widzę,że komuś argumentów już brakuje :)

Z mojej strony to chciałem powiedzieć,że kończę tą polemikę z tym malutkim człowieczkiem ponieważ prędzej bym się z ziemniakiem dogadał.

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

Co do zdjęcia to wyjaśniłem całą sytuację i przyznałem się do błędu. Nie mój bo nie mój,ale przyznałem się. Co do reszty to winny się nie czuję i zmieniać nie mam zamiaru nic.

Odnośnik do odpowiedzi

"Witaj w świecie roślin owadożernych"

1. Opatentuj sobie słownik na to wygląda ...chyba że z PIS-u to wolno sobie pisać i obrażać kogo i co pasuje...

2. Cytuje za Allegro RORAIMa - " ZOBACZ RÓŻNICĘ, NIE DAJ SIĘ OSZUKAĆ!

W centymetrach rośliny wyglądają prawie podobnie, ale na żywo prezentują się zupełnie inaczej. (po prawej tanie rośliny oferowane przez nieuczciwych sprzedawców, po lewej stronie rosiczka z naszej aukcji)"

Pomównienie i nieuczciwa konkurencja ?

UCZCIWY opisuje Co sprzedaje - Piszesz że lampami wybarwione a na parapiecie zielone będą u zwykłego i ciekawego ??

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.