Skocz do zawartości

Poradnik: Jak własnoręcznie wykonać terrarium / paludarium ze szkła.

tracer274

Rekomendowane odpowiedzi

Wstawiam pierwszy odcinek zerowy. Reszta za jakiś czas.

A i podgłośnijcie sobie trochę dźwięk bo mówię trochę cicho (kamerka słabo łapie dźwięk czy co) ;) nie czepiać się to mój pierwszy film jaki robię :P

Odcinek 0

Odcinek 1

Odcinek 2 Poprawiony

Odcinek 3

Odcinek 4

RT.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyobrażam sobie Ciebie z go pro przyklejonym do kasku na głowie, to od razu chce mi się śmiać :D

Oczywiście jest to praktyczne i dobre rozwiązanie kręcenia takiego poradnika.

Moja rada/prośba na chwilę obecną:

Nie machaj tak gwałtownie głową na każdą stronę.

Domyślam się, że to trochę ze stresu, ale na przyszłość staraj się nie robić tak chaotycznych ruchów głową, albo przynajmniej nie tak szybkich.

Na co dzień nie mam problemu z błędnikiem, ale pod koniec Twojego filmu trochę kręciło mi się w głowie - i pewnie nie mnie jednemu.

Czekam na kolejne części, zaraz także poleci subskrypcja ;)

Edytowane przez Iglacy
Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyobrażam sobie Ciebie z go pro przyklejonym do kasku na głowie, to od razu chce mi się śmiać :D

Oczywiście jest to praktyczne i dobre rozwiązanie kręcenia takiego poradnika.

Kakakakasku nie miałem tylko takie szelki czy jak to tam nazwać na głowę ;) ale musiałem skręcić na szybko trzymanie do gopro bo nagrywałem bez obudowy zabezpieczającej by był dźwięk.

Moja rada/prośba na chwilę obecną:

Nie machaj tak gwałtownie głową na każdą stronę.

Domyślam się, że to trochę ze stresu, ale na przyszłość staraj się nie robić tak chaotycznych ruchów głową, albo przynajmniej nie tak szybkich.

Na co dzień nie mam problemu z błędnikiem, ale pod koniec Twojego filmu trochę kręciło mi się w głowie - i pewnie nie mnie jednemu.

Czekam na kolejne części, zaraz także poleci subskrypcja ;)

Skorzystam, ale wiesz mnie po tylu godzinach w pracy nie chciało mnie się zostać jeszcze nawet 15minut by nagrać na spokojnie. Marzyłem tylko by pójść do domku. Odcinek i tak jest eksperymentalny bo nigdy tego nie robiłem, a musiałem zobaczyć co i jak. No i dodatkowo mam pewien problem jak coś mówię i robię jednocześnie łapie jakieś zwarcie na łączach i potrafię się zawiesić ;) Nad tym zdecydowanie muszę popracować :rotfl: Przyzwyczajony jestem że w pracy się pracuje a nie urządza pogaduchy.

Odnośnik do odpowiedzi

Super pomysł z tym poradnikiem! Fajnie by bylo, jakbyś w którymś odcinku uwzględnił słówko o przerabianiu akwarium na terrarium :) Bo wiem, że jest to możliwe, a akwaria można często dostać za darmo, albo po cenie niższej niż samo szkło, więc pewnie byłaby to fajna opcja dla wielu osób, które chcą ciąć koszta, albo po prostu lubią majstrować (jak ja)

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny pomysł, na pewno się przyda taka wiedza :-)

Od strony technicznej, wszystko jest ok, nawet latanie kamery, przy gopro normalne, jedyna uwaga, to następnym razem podgłośnij swój głos w programie (bądź sprzęcie którym nagrywasz), bo jest za duża różnica między intro - muzyczką, a częścią merytoryczną. Musiałem podgłaśniać dźwięk, a później ściszać. Sam kiedyś kleiłem filmiki "komercyjnie", więc wiem, że to jest akurat ważna sprawa wpływająca na odbiór końcowy. :-)

Odnośnik do odpowiedzi

To jak wszystko teraz ok z odcinkiem bo nie wiem czy coś poprawić w następnym czy nie? Z dźwiękiem nie dam już nic rady zrobić chyba że dokupię mikrofon. Wykrzesałem wszystko co się dało. Tym razem nagrywałem na telefonie go pro ma jednak słaby mikrofon.

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Wreszcie miałem czas obejrzeć i jestem pod wrażeniem. Wszystko dobrze wyjaśnione i pokazane. W sumie znalazłem tylko jeden minus. Czemu nie nagrałeś tego tak z 2 lat temu jak kleiłem swoje terraria. ;)

Pytanie można też zadać od drugiej strony ;) Czemu nie czekałeś, aż zrobię poradnik :P

Odcinek 4 i zarazem finałowy już jest.

Miałem go wrzucić wczoraj, ale podczas konwertowania gotowego projektu na film przy 99% mój laptop wpadł na genialny pomysł by wyświetlić niebieski ekran śmierci.

Rano musiałem skleić film na nowo :/

Odnośnik do odpowiedzi