Maks02 Napisano 22 Grudnia 2016 Share Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) Chciałbym wam pokazać moje terrarium 60x30x33. Oświetlenie to sylvania grolux 24w 55cm 8500k i sylvania aquastar 24w 55cm 10000k wentylacja to wiatraczek do komputera. Dodam jeszcze że przednia szyba jest panoramiczna(wygięta). zdjęcia na szybko,jutro będą lepsze. nepenthes hookeriana po środku n.ampullaria Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 22 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2016 (edytowane) wiatraczek Całe terra Edytowane 22 Grudnia 2016 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 Wentylator ustawiony zbyt blisko szyby. Musi odstawać przynajmniej o 3-4 cm od jej płaszczyzny. Na chwilę obecną tylko się kręci. I ustaw równo odbłyśniki bo widzę, że każdy w inną stronę i chyba są pogięte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 23 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2016 Wentylator ustawiony zbyt blisko szyby. Musi odstawać przynajmniej o 3-4 cm od jej płaszczyzny. Na chwilę obecną tylko się kręci. I ustaw równo odbłyśniki bo widzę, że każdy w inną stronę i chyba są pogięte. wentylator będzie trudno zdjąć bo jest na klej(taki gumowy jak sylikon).A czy to źle wpływa że odbłyśniki są powyginane? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 23 Grudnia 2016 Share Napisano 23 Grudnia 2016 wentylator będzie trudno zdjąć bo jest na klej(taki gumowy jak sylikon).A czy to źle wpływa że odbłyśniki są powyginane? Odetnij nożykiem do tapet co za problem. Co do odbłyśników na chwilę obecną odbija on światło z każdej strony w innym kierunku czyli nie równomiernie. Jedne miejsca są doświetlone bardziej drugie mniej i to potęguje efekt hotspotów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Wiatraczek zamontowałem dalej od szyby,i od razu widać efekty-rosiczka się trzęsie a dzbanecznik zaraz odleci. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Aktualizacja,dotarły do mnie nowe rośliny: Nepenthes hirusta Dodaje każde zdjęcie osobno ponieważ nie mogę dodać więcej niż 1,4mb kolejne zdjęcie N. hirusta Nepenthes sibuyanensis Całe terrarium Edytowane 29 Grudnia 2016 przez tracer274 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Cytując regulamin "3. Prosimy o nie publikowanie zdjęć większych niż 800x600 pikseli. Do większych fotografii stosujmy czytelnie opisane linki." Tak więc wystarczy zmniejszyć zdjęcia w przypadku wstawiania jako załącznik co też proszę wykonać lub skorzystać z zewnętrznego usługodawcy. I wtedy nie będzie problemu z wstawianiem zdjęć w jednym poście. Gdyby każdy miał wstawiać zdjęcia po 2500x2000 px jako załącznik zaraz by miejsca zabrakło. P.S Posty połączyłem w jeden. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 3 Marca 2017 Autor Share Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) Nepenthes gymnamphora w mini terra Edytowane 3 Marca 2017 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2017 Nepenthes gymnamphora po 5 miesiącach Nepenthes petiolata x veitchi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 11 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Jeszcze Nepenthes hirsuta Oraz nepenthes ventricosa bo też chciała być na forum Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 Dzisiaj w moim terrarium doszło do zbrodni Skromna zabójczyni - D.adelae upolowała ptaka. Świadczyć o tym może pozostawione piórko po bezbronnym zwierzątku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 30 Września 2017 Share Napisano 30 Września 2017 Adela dobrze się trzyma, widać lubi warunki panujące u Ciebie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 30 Września 2017 Autor Share Napisano 30 Września 2017 (edytowane) Fakt adelka rośnie pięknie i jest jedną z moich ulubionych.Troche gorzej radzi sobie prolifera Przepraszam za jakość zdjęcia ale pod ręką miałem tylko stary toster. Edytowane 30 Września 2017 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 20 Października 2017 Autor Share Napisano 20 Października 2017 Fotografuje te rosiczki bo ciągle mi się podobają A tu chowająca się prolifera która widocznie poprawiła się Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi