Maks02 Napisano 22 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2017 Nowe terrarium 60 x 30 x 40(h) Wilgotność Teraz 81% a w nocy więcej będzie.Temperatura 23 stopnie a w nocy 19-20stopni. Nowe nabytki od dokkrb Nepenthes rhombicaulis x ventricosa Nepenthes suratensis Heliamphora midoxa Heliamphora minor Później dam więcej zdjęć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2017 Jeszcze jedna od dokkrb Heliamphora hybryda Reszta starych dzbanków które przeniosłem ze starego terrarium Nepenthes ventricosa Nepenthes gymnamphora Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 29 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2017 (edytowane) Na samym wstępie dziękuję uzytkownikowi tracer274 za pomoc w temacie LED'ów W końcu zbudowałem swój pierwszy panel power LED Mam nadzieję że heliamphory choć trochę odwdzięczą się kolorami Panel zbudowałem z 5 diod 3W full spectrum oraz 2 niebieskich 3W również do roślin. Sory za zdjęcia ale telefon wariuje przy diodach Diody są przyklejone do radiatora 50cm ale nie takiego z dużymi żebrami tylko taki bardziej płaski Póki co radiator bez wentylatora po godzinie był trochę ciepły ale za mało żeby nie dało się go trzymać a z wentylatorem był przyjemny leciutko ciepły więc chłodzenie działa Panel LED jest połączony ze świetlówką 24w sylvania grolux plus światło dzienne wiec światło rośliny mają niczego sobie Tutaj zdjęcie z panelem i świetlówką A tu bez świetlówki Póki co to tyle Edytowane 29 Grudnia 2017 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 5 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2018 Drosera kaieteuranensis czy jakoś tak Pinguicula ematginata Kwiat emarginata Pinguicula emarginata Drosera madagascarensis Drosera dieslana Nowy dzbanek ventricosa tylko szkoda że taki bo chce zobaczyć w końcu dorosły Minor wypuszcza pierwszego kielicha Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 1 Lutego 2018 Autor Share Napisano 1 Lutego 2018 Midoxa wypuściła małego kielicha Wszędzie piszą że gymnamphora to powolny dzbanecznik a u mnie jest zupełnie odwrotnie bo miesiąc temu dałem ją do nowego terrarium a zdążyła wypuścić 3 dzbanki. Plywacze pubescens zakwitł Ventricosa Pompowała dzbanek miesiąc a obecnie juz się otwiera Nie długo dam nowe zdjęcia nowe oraz drugiego terrarium bo wywaliłem podstawki i wsadziłem doniczki bez i okazało się że jest trochę miejsca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 Specjalnie wyłączyłem ledy do zdjęć,oceńcie czy poprawiły się zdjęcia. Tak wygląda spełni wykształcony i wybarwiony dzbanek ventricosa Nowy cudny dzbanek suratensis Pływacze kwitną na potęgę Heliamphora midoxa jeszcze godzinę temu miała zamknięty kielich a tu taka niespodzianka Drugi dojrzewający kielich midoxy,ten będzie raczej znacznie większy Heliamphora minor wypuściła ładnie wybarwiony kielich Małe przemeblowanie w drugim terrarium dzięki któremu zyskalem dużo miejsca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 (edytowane) Ta Twoja H. minor na chwilę obecną wygląda jak H. 'Midoxa'. Skąd masz roślinę? Edytowane 6 Lutego 2018 przez Ptaah Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 (edytowane) Ptaah napisał: Ta Twoja H. minor na chwilę obecną wygląda jak H. 'Midoxa'. Skąd masz roślinę? Od dokkrb,a co z nią nie tak? Ten nowy liść jeszcze nie do końca się ukształtował bo niedawno się otworzył. Edytowane 6 Lutego 2018 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Maks02 napisał: Od dokkrb,a co z nią nie tak? Ten nowy liść jeszcze nie do końca się ukształtował bo niedawno się otworzył. Wygląda aktualnie dokładnie jak Twoja H. 'Midoxa', nie minor - chyba jesteś w stanie sam to stwierdzić? Biorąc jednak pod uwagę pewne źródło pochodzenia rośliny z werdyktem jeszcze poczekam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Ptaah napisał: Wygląda aktualnie dokładnie jak Twoja H. 'Midoxa', nie minor - chyba jesteś w stanie sam to stwierdzić? Biorąc jednak pod uwagę pewne źródło pochodzenia rośliny z werdyktem jeszcze poczekam Nie potrafię stwierdzic bo zupełnie nie rozróżniam heliamphor,po prostu nie wiem czym się roznia, wszystkie są takie same tylko wiem że minor jest mniejsza. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 18 Lutego 2018 Autor Share Napisano 18 Lutego 2018 Kilka fotek Nasiona Drosera binaty wykiełkowały w 5 dni Nowa hookeriana Drosera sp.lantau Island Drosera adelae i prolifera Nowy N.bongso Nowy N.sibuyanensis x aristo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Nowy faizaliana x ? Pinguicula emarginata Drosera madagascarensis Nepenthes ventricosa Nepenthes gymnamphora cały czas w szybkim tempie dzbankuje Drosera rotundifolia wyrosła sobie z mchu i tak sobie rośnie w terrarium. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Wiosenne zdjęcia Mój ulubiony N.ventricosa Nepenthes ventricosa x rhombicaulis N.suratensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 7 Marca 2018 Autor Share Napisano 7 Marca 2018 Taki to rosnący maluszek skrywał się przede mną oczywiście N.bongso Cały bongso ruszył po aklimatyzacji Heliamphora hybryda N.sibuyanensis x aristo również rusza ze wzrostem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 14 Marca 2018 Autor Share Napisano 14 Marca 2018 (edytowane) Kilka nowych roślinek które już całkowicie zapełniły terrarium chyba że usunę pudelko z pływaczem. N.adnata x campanulata Moja od początku wymarzona H.pulchella churi tepui N.benstonei A tutaj już Nowo otwarte dzbanuszki N.rhombicaulis x ventricosa lub na odwrót bo już nie pamiętam N.faizaliana x? I jeszcze nieotwarty bongso Wymyśliłem ciekawy sposób jak zawiesić tillandsie która do mnie wczoraj dotarła D.intermedia Brasil Chciałem dać więcej ale już się nie da Edytowane 14 Marca 2018 przez Maks02 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi