Tomek79 Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich w moim temacie ze zdjęciami drapieżnych roślin. Długo zastanawiałem się nad stworzeniem tego tematu, gdyż jestem bardzo krytyczny wobec swojej twórczości fotograficznej, ale jak to się mówi: raz kozie wio! Na początek moja największa miłość: CEPHALOTUS! (prawie na równi z cefalami są piękne helki, które będą później). Wszystkio opala się pod diodami power led w chłodnej piwnicy(latem około 15-26st.C, zimą 5-17-20st.C). cdn. Edytowane 10 Lutego 2017 przez Tomek79 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek79 Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Cdn. to nie koniec, tylko ciężko coś wybrać Edytowane 25 Grudnia 2016 przez Tomek79 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek79 Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Jeszcze kilka: Mam nadzieję, że sprawiłem Wam choć odrobinę radości Edytowane 25 Grudnia 2016 przez Tomek79 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dokkrb Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Gratulacje Tomku, bardzo ładnie wybarwione i zdrowe helki, szczególnie zachwyciła mnie donica pełna H. minor Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 25 Grudnia 2016 Share Napisano 25 Grudnia 2016 Pierwsze zdjęcie to nie przypadkiem odmiana eden black? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek79 Napisano 25 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2016 Gratulacje Tomku, bardzo ładnie wybarwione i zdrowe helki, szczególnie zachwyciła mnie donica pełna H. minor Wielkie dzięki Krzyśku, uznanie z Twoich ust to naprawdę wielka pochwała. Pierwsze zdjęcie to nie przypadkiem odmiana eden black? Niestety, ale nie, choć bardzo bym chciał , to typowy cephalotus poddany jedynie niskim temperaturom i mocnemu oświetleniu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Piękne egzemplarze znakomicie uchwycone na fotografiach! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Piękne Helki i cephale, zwłaszcza zachwyciła mnie podobnie jak dokkrb doniczka z H. minor Powodzenia w dalszej uprawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek79 Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Piękne Helki i cephale, zwłaszcza zachwyciła mnie podobnie jak dokkrb doniczka z H. minor Powodzenia w dalszej uprawie Dzięki Radku, miło mi słyszeć, że Ci się podobają moje zdjęcia choć do Twoich roślin jeszcze mi daleko. Widać, że masz rękę do do swoich owadożerców, a one się odwdzięczają naturalnym pięknem. Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Tomek79 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 26 Grudnia 2016 Share Napisano 26 Grudnia 2016 Armia H. minor robi wrażenie ^^ Zazdroszczę cefalotusów! Widać mam za słabe ledy, bo moim roślinom daleko do wybarwienia podobnego do Twoich beczułek...! Praktycznie czarne, wow Kolejny warty śledzenia&oglądania temat na forum Czekam na więcej!! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek79 Napisano 27 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2016 Kilka przypadkowych fotek: U.warburgii, który przez dwa lata obdarzył mnie aż jednym kwiatostanem kolejna minorka, która powoli "ucieka" z doniczki rodząca się pułapka H.folliculata (poprawiłem kolory w programie do obróbki zdjęć, bo bardzo różowo było) jedna z moich ulubienic wśród helek i oczywiście cefalki Ostatnie zdjęcie robione z użyciem szkiełka powiększającego(x10) Cdn. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi