Emdine Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Witam chciałbym się pochwalić swoim terrarium o wymiarach 30x30x30 założonym jakiś rok temu. Wiem że kompozycja jest dość chaotyczna ale z powodu wyjazdu na studia było to dość szybko sadzone. Terrarium oświetlone jest jedynie LED-ami o łącznej mocy 16W. Umieszczone jest ono w szafce gdzie nie ma dostępu do swiatła słonecznego. Przydało by sie przesadzić to wszystko do większego zbiornika, niestety z powodu braku miejsca w pokoju nie jest to możliwe . Zachęcam do komentowania zbiorniczka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Ładna Bloody Mary. Ja jakoś mam pecha z tą hybrydą. To już nawet N. aristolochioides mi ładnie rośnie i dzbankuje, a ta cholera nie chce, a to już moje 3cie podejście. widzę że helka odemnie też ma się dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Witam chciałbym się pochwalić swoim terrarium o wymiarach 30x30x30 założonym jakiś rok temu. Wiem że kompozycja jest dość chaotyczna ale z powodu wyjazdu na studia było to dość szybko sadzone. E tam chaotyczna, mnie tam się podoba. Lubię jak w kompozycjach jest dużo różnorodnych roślin. Ma to swój niepowtarzalny urok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emdine Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 Ładna Bloody Mary. Ja jakoś mam pecha z tą hybrydą. To już nawet N. aristolochioides mi ładnie rośnie i dzbankuje, a ta cholera nie chce, a to już moje 3cie podejście. widzę że helka odemnie też ma się dobrze Wcześniej ten dzbanek również słabo rosl. Problemem było słabe podłoże po przesadzeniu rośnie o niebo lepiej co również zaowocowało odrostem u podstawie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Wcześniej ten dzbanek również słabo rosl. Problemem było słabe podłoże po przesadzeniu rośnie o niebo lepiej co również zaowocowało odrostem u podstawie No ja już mu dałem najlepsze podłoże jakie mogłem. Kora piniowa, mech torfowiec, odrobina perlitu i torf przesiany przez sito. Dziad dorasta do pewnej wielkości, usycha i wypuszcza odrosty, a dzbanków niet. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi