Skocz do zawartości

PayPal - wymiana walut.

PO90PL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie dotyczące użytkowników PayPal.

Jak dokonujecie przewalutowania ? Zauważyłam że spread jest tam nie z tej planety.

Macie jakieś sugestie, albo sposoby aby wymienić walutę poza system PayPal, ale w dalszym ciągu zasilając tymi pieniędzmi konto ?

Pomijając zawieranie umów z bankami na rachunki w obcej walucie, bez tego typu zobowiązań.

Kantory internetowe bodajże odpadają ? Jest problem z autoryzacją, paypal nie przyjmuje wpłat.

Słyszałam też o wymienianiu sie walutami między użytkownikami. Ktoś już tego próbował ?

EDIT W odpowiedzi na post Kropki, mam rachunek w polskiej walucie i dosyć spora marża przewalutowania niestety tam jest. Niemal na to samo wyjdzie.

Edytowane przez PO90PL
Odnośnik do odpowiedzi

Przy każdej transakcji możesz wybrać opcję, żeby to Twój bank przeliczył walutę. Czyli najpierw zaznaczasz, że przesyłasz np. 50 euro i nie przejmujesz się tym, że na tym etapie PayPal przeliczy Ci tę kwotę na złotówki wg swojego przelicznika tylko idziesz dalej. W kolejnym kroku wybierasz źródło przelewu czyli np. karta kredytowa i tam poniżej karty, PayPal podaje swój kurs pod którym jest odnośnik "Opcje przeliczenia waluty" i tam wybierasz czy przeliczasz walutę w systemie PayPal czy przeliczać ma wystawca karty. Oczywiście założenie jest takie, że Twój bank ma korzystniejszy przelicznik :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 months later...