PO90PL Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Witam. Mam pytanie dotyczące użytkowników PayPal. Jak dokonujecie przewalutowania ? Zauważyłam że spread jest tam nie z tej planety. Macie jakieś sugestie, albo sposoby aby wymienić walutę poza system PayPal, ale w dalszym ciągu zasilając tymi pieniędzmi konto ? Pomijając zawieranie umów z bankami na rachunki w obcej walucie, bez tego typu zobowiązań. Kantory internetowe bodajże odpadają ? Jest problem z autoryzacją, paypal nie przyjmuje wpłat. Słyszałam też o wymienianiu sie walutami między użytkownikami. Ktoś już tego próbował ? EDIT W odpowiedzi na post Kropki, mam rachunek w polskiej walucie i dosyć spora marża przewalutowania niestety tam jest. Niemal na to samo wyjdzie. Edytowane 3 Lutego 2017 przez PO90PL Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Przy każdej transakcji możesz wybrać opcję, żeby to Twój bank przeliczył walutę. Czyli najpierw zaznaczasz, że przesyłasz np. 50 euro i nie przejmujesz się tym, że na tym etapie PayPal przeliczy Ci tę kwotę na złotówki wg swojego przelicznika tylko idziesz dalej. W kolejnym kroku wybierasz źródło przelewu czyli np. karta kredytowa i tam poniżej karty, PayPal podaje swój kurs pod którym jest odnośnik "Opcje przeliczenia waluty" i tam wybierasz czy przeliczasz walutę w systemie PayPal czy przeliczać ma wystawca karty. Oczywiście założenie jest takie, że Twój bank ma korzystniejszy przelicznik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludwik80 Napisano 6 Czerwca 2017 Share Napisano 6 Czerwca 2017 wymiana w tym systemie pay jest nieoplacalna sa bardzo duze starty gotowki nawet 30 procent Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi