Lukaszz88 Napisano 6 Lipca 2006 Autor Share Napisano 6 Lipca 2006 jak poznac kiedy kwiat jest gotowy do wydania nasion? co wtedy rozbic urwać wysuszyć, wyjąć ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 Jak nasiona zaczną się same wysypywac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 6 Lipca 2006 Share Napisano 6 Lipca 2006 najpierw radze robić tak jak riv napisała czyli poczekać aż sie same wysypia ale jak nabierzesz doświadczenia to wyczujesz moment A jak zebrać ?? Ja robie to tak: -biore małą karteczke -odcinam dojżałą zaląznie -ściskam i obracam ją w palcach aż sie wszystkie nasiona nie wysypią -zamykam karteczke podpisuje i umieszczam date Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hotek Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 Co wyszło by gdyby skrzyżować D. Capensis Alba z D. Capensis Red??? Ktoś może zrobił takie coś??? :: :: :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 no szło by napewno ale co wyjdzie niewiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hotek Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 Tak na zdrowy rozsądek powinno wyjść D. Capensis Pink :: :: :: Ale nie jestem pewien... :?: :?: :?: Może ktos zrobił taką krzyżówke :?: :?: :?: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 w sumie to wlasnie beda mi kwitly alba i red wiec czemu nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 mam pytanie :cool: czy można zkrzyżować d.capensis z d.capillaris ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 trzeba spróbować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 bardzo mnie to ciekawi jaki będzie efekt :grin: a, że mam obydwie rosiczki to musze pokombinować, ale już chyba nie w tym roku bo capillaris już kwitła i już raczej teraz nie będzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 co do kwitnienia niebył bym taki pewny moja nidiformis próbuje zakwitnąć juz 7 raz od wiosny (poprzednio pędy usychały) spaltulata ma 6 pędów na raz i wcale jej to nie osłabia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shnikers24 Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 moja capillaris juz chyba 5-6 razy kwitła zaraz po zimie, ale dopiero ostatni pęd w pełni rozwiną kwiatki tak, że jako jedyne się otwarły na słońce :smile: ale może jeszcze mi zakwitną mniejsze capillaris co się rozmonożyły wegetatywnie przez liście przyklejone do podłorza, aż sie zdziwiłem, że tak szybko urosły i może coś z nich będzie... :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shapi Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 to ja mam może proste pytanie ale nie mogę zczaić bo w sumie hoduję od niedawna i jeszcze żadna mi nie kwitła - w jakim wieku rosiczki zaczynają kwitnąć?? muszą być dorosłe? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 to zależy np capensis potrzebuje conajmniej 10 miesiecy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 13 Lipca 2006 Share Napisano 13 Lipca 2006 Mojej 'Albie' wystarczyło 5 miesięcy :cool: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi