jacko Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 Hej Wszystkm! Wychodzę z propozycją Byście wpisywali nzwy gatuków dzbaneczników, które tworzą duże dzbanki:))) Na pierwszy strzał ida: Truncata, Rafflesiana oraz Rajah wraz z Merrillianą. Warta uwagi jest również krzyżówka x Caesar (merrilliana x truncata) Mam zamiar zrobic sobie kompozycję właśnie z takich gigantów i poszukuje ciekawych gatunków. Idealnym byłoby gdyby były to gatunki nizinne. Piszcie inne nazwy:)) Pozdro:) JB Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 W miare duże dzbanki ma N.sibuyanensis,N.miranda,N.louisa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko Napisano 20 Lutego 2017 Autor Share Napisano 20 Lutego 2017 aha aha. Zależy mi na tym by były to gatunki nizinne:) Dzięki za odpowiedź!!! Pozdro:)) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 20 Lutego 2017 Share Napisano 20 Lutego 2017 sibuyanensis to gatunek górski ale może rosnąć w warunkach nizinnych(u mnie pompuje pierwszego dzbanka) a miranda i louisa to tolerancyjne krzyżówki i zniosą każde warunki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacko Napisano 20 Lutego 2017 Autor Share Napisano 20 Lutego 2017 Mirandę już mam:))) Chodzi mi o troszkę trudniejsze typu truncata itd:)) Pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi