Skocz do zawartości

Amatorska budowa oświetlenia LED - Film

zupelnie_zielona

Rekomendowane odpowiedzi

No to jak masz już led'y to wypadało by kupić jeszcze jakieś roślinki do nich ;)

Poradnik fajny,ale ja bym inaczej nóżki zamontował i zamiast taśmy izol.użył bym rurki termokurczliwej okej

Mam pod Ledami już tyle doniczek, że miejsca zaczyna brakować, ale wiadomo, kupię bo cefalek mi padł zimą :cray2::cray2:

Taśma izolacyjna bo chciałam jak najprościej. A co do nóżek to jak byś je zamontował? Może się przyda na przyszłość ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pod Ledami już tyle doniczek, że miejsca zaczyna brakować, ale wiadomo, kupię bo cefalek mi padł zimą :cray2::cray2:

Taśma izolacyjna bo chciałam jak najprościej. A co do nóżek to jak byś je zamontował? Może się przyda na przyszłość ;)

[*]

Nóżki bym przykręcił na śrubki.A co do roślin to jakie tam trzymasz?

Odnośnik do odpowiedzi

[*]

Nóżki bym przykręcił na śrubki.A co do roślin to jakie tam trzymasz?

Kilka Dionaea muscipula 'Louchapates', 'Sawtooth' i 'Royal Red', 2 Pinguicula ehlersiae, 1 Drosera capensis 'All Red' i multum małych All redów.

Daj znać, jak się sprawdzi. :)

Koniecznie ^_^

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba znaleźć kogoś znajomego kto ma lutownice i ci zrobi :D

A taśmy nie są tak trudne do lutowania, gorzej jest z power led, choć i tak powinno dać radę. Ja wynajęłam tatę do zrobienia, ale wyszło że większość ja zlutowałam (pierwszy raz w życiu XD ) i działają.

Odnośnik do odpowiedzi

Są tez takie szybkozlaczki dla taśm led i w sumie wtedy i bez lutowania się obejdzie :D

Zamiast obcinać końcówkę od zasilacza, można zakupić za ok. 2-3zł. taka przejściówkę, w ktora wpina się końcówkę od niega, a z drugiej strony są miejsca na + oraz - :D

Odnośnik do odpowiedzi