Skocz do zawartości

Czy kurier przyjmie drobniaki?

Maks02

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie,czy kurier przyjmie 30 zł w 10,20,50 groszach?

Musi bo nie na wyboru. Nie ważne jaki nominał jeśli jest to ważny aktualnie środek płatniczy to musi przyjąć.

Druga sprawa, że zapłata kurierowi w takich drobniakach nie jest w porządku. Lepiej pójść do banku i tam wymienić. Kurier musiałby wszystko przy odbiorze przeliczyć. Każdego grosika.

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie.. może nie być zadowolony, szczególnie jeżeli będzie miał dużo paczek do doręczenia i zacznie liczyć, ale zgadza się - ma obowiązek. Swoją droga, na obecną chwilę DPD przyjmuje nawet karty płatnicze :)

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie.. może nie być zadowolony, szczególnie jeżeli będzie miał dużo paczek do doręczenia i zacznie liczyć, ale zgadza się - ma obowiązek. Swoją droga, na obecną chwilę DPD przyjmuje nawet karty płatnicze :)

Zamieniłem już grosiki na grubsze :D

byłem w 6 sklepach:

Orlen okej

Żabka wstrętna pani nie chciała wymienić :xP:

Zabka nr2 okej

Apteka okej

Eha okej

Netto okej

Jestem gotów na paczkę.

Odnośnik do odpowiedzi

To byłoby chamstwo, dobrze że wymieniłeś na grubsze tym bardziej że wszystkim wyjdzie to na dobre- Tobie bo pozbyłeś się problemu i być może nieprzyjemnej sytuacji, paniom(panom?) w sklepach bo mają drobniaki których często im brakuje oraz kurierowi bo nie będzie musiał liczyć sporej ilości monetek i się denerwować :)

Odnośnik do odpowiedzi

• 6 months later...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.