Qubaa96 Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 Cześć wszystkim! Jak to na przedwiośnie moja rosiczka wypuściła pęd kwiatowy. Wszystko w porządku, pięknie się rozwinął, zbieram na bieżąco nasionka, aż dotarłem do końcówki pędu... Nie mogłem uwierzyć własnym oczom, ale z ostatnich pączków rosiczka wypuściła roślinę ! I w tym momencie zwracam się do was, forumowicze: Co z tym fantem zrobić? Poniżej zamieszczam link do zdjęcia obrazującego sytuację http://imageshack.com/a/img924/7909/nZ1rEA.jpg Z góry dziękuję za odpowiedź! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wksek Napisano 17 Marca 2017 Share Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) Cześć, Czasami się zdarza taka mutacja, to zjawisko nazywa się "False vivipary". Kilka razy omawiane na forum np. >>>>KLIK!!<<<< lub za wikipedią: >>>KLIK<<< Ja osobiście nie miałem takiego przypadku, więc nie wiem czy da się to ukorzenić etc., ale może ktoś miał doświadczenie Edytowane 17 Marca 2017 przez wksek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qubaa96 Napisano 17 Marca 2017 Autor Share Napisano 17 Marca 2017 Oooo, tak czułem, że ma to swoją działkę w biologii ale za nic nie wiedziałem jak szukać tego zjawiska. No właśnie rozważałem przycięcie pędu i wsadzenie tego jakoś, ale jednak pełen niepewności wolałem tutaj napisać . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi