Pożeracz Napisano 4 Kwietnia 2017 Share Napisano 4 Kwietnia 2017 Witam, Trzy tygodnie temu, zirytowany atakiem ziemiórek ( do tej pory nie udało mi się ich do końca wytępić) postanowiłem przesadzić moje rosiczki bulwiaste. Jak się okazało systemy korzeniowe były w okropnym stanie, więc korzystając z ukorzeniacza, który miałem pod ręką przesadziłem rosiczki do innej doniczki. Jednak ziemiórki powróciły i dzisiaj sprawdzając stan korzeni ocalałych rosiczek odkryłem ciekawą rzecz-Rosiczki, które prawie nie miały systemów korzeniowych wykształciły bulwy, które się podzieliły. Byłem zaskoczony efektami jakie przyniósł ukorzeniacz. Nie mogłem uwierzyć, że w ciągu kilku tygodni z braku bulwy, może powstać ich pięć. Pozdrawiam Jakub Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bookhar Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 No ciekawe rzeczy Kolega tu podaje. Muszę spróbować w następnym sezonie. Jeszcze tylko prosiłbym o doprecyzowanie sposobu podania ukorzeniacza i jego nazwę. Z góry dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pożeracz Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Jeszcze tylko prosiłbym o doprecyzowanie sposobu podania ukorzeniacza i jego nazwę. Ukorzeniacz firmy "Bros" do sadzonek zielnych. Posypać niewielką ilość na podłoże, a następnie spryskać wodą destylowaną do czasu całkowitego rozpuszczenia proszku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straszyk Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Przeczytałem,że można przeciąć ząbek czosnku i włożyć do doniczki,w ten sposób można pozbyć się robaczków w doniczkach.Nie mam robaków,nie próbowałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi