adivip125 Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Hej! Ostatnio podczas porządków zaskoczony zauważyłem, że dochowałem się pierwszego kwitnącego dzbanecznika - Nepenthes ventricosa: Rozpoznanie płci - dziewczynka! W związku z tym, może jest wśród Was ktoś, komu akurat kwitnie chłopak lub posiada pyłek dzbanka? Jeśli tak, chętnie podejmę się próby rozmnożenia. Jeśli coś z tego wyjdzie, podzielę się z dawcą pyłku uzyskanymi nasionami 50:50. Pozdrawiam! Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez adivip125 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Hej! Ostatnio podczas porządków zaskoczony zauważyłem, że dochowałem się pierwszego kwitnącego dzbanecznika - Nepenthes ventricosa: Rozpoznanie płci - dziewczynka! W związku z tym, może jest wśród Was ktoś, komu akurat kwitnie chłopak lub posiada pyłek dzbanka? Jeśli tak, chętnie podejmę się próby rozmnożenia. Jeśli coś z tego wyjdzie, podzielę się z dawcą pyłku uzyskanymi nasionami 50:50. Pozdrawiam! Adrian, ja akurat, po raz pierwszy mam taki problem, że zaczęły mi kwitnąć prawie same dziewczyny chłopaka mam co prawda jednego, aristolochioides x ventricosa - połączenie może nie wygląda zbyt spektakularnie, biorąc pod uwagę, że jest to ventricosa, ale w razie czego, jest gotowy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi