luki174 Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Cześć wszystkim Jestem już posiadaczem roślinek owadożernych od około roku, więc postanowiłem przedstawić Wam moja małą kolekcję Nepenenthes Ventrata Pinguicula Weser- jedyny tłustosz jak na razie, ale jest moim ulubieńcem DM Bohemian Garnet DM Red Sawtooth DM UK Sawtooth DM Big Mouth DM Typical- coś nie tak wygląda po zimowaniu :/ DM Green Sawtooth- również jakoś się nie może do końca wybić, podobnie jak Typical. DM Creasted Petiole DM XL DM Funnel Trap DM Australian Red Rosetted DM Royal Red DM Red Green Drosera Affinis Drosera Binata- 2 gatunki. Jedna od B52(sprzedawałem z niej nasionka, samopylna, duuuża), a druga od Pawianus (mniejsze, jeszcze nie miałem u niej kwiatów). Drosera Aliciae Drosera All Red Drosera Capensis i Capensis Albino Drosera Capillaris Drosera Cuneifolia Drosera Nidiformis x Natalensis I pączuszki(kwiatuszki) Drosera Venusta - jedna z najładniejszych roślinek w mojej kolekcji(wg mnie) Drosera Spatulata Beenak I kwiatuszek Drosera madagascariensis Sarracenia X 'Moorei' Brooks Hybrid 'MKH7'x? A na końcu każda z kuwet oraz całość jeszcze pod oświetleniem, dopóki się cieplej na zewnątrz nie zrobi Oświetlenie z POWER LED 36W wykonane przez Emdine Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez luki174 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Uhuhuhu szybko się rozrastamy Bardzo ładne rosice! Tylko ciupkę podwyższyć im wilgotność i cykać zdjęcia w lepszym świetle, a będzie idealnie (skąd masz D. venuste i cuneifolię? Z nasion czy kupione od kogoś?) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 No no, ładna ta Twoja kolekcja Co do 'tłuściocha' to nie dziwie się, że jest Twoim ulubieńcem. Też mi się najbardziej spodobał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki174 Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Zarówno Venusta, jak i Cuneifolia zakupione u B52 Jutro jeszcze zadam pytanie odnośnie identyfikacji 2 rosiczek bo nw, czy dobrze sadze, jakiego sa gatunku Zdjęcia robione w pokoju, telefonem z lampa blyskowa. Postaram się następnym razem przygotować jakieś lepsze oświetlenie i zobaczymy co wyjdzie Co do wilgotności, to nie mam zbytnio jak jej zwiększyć :/ A tempo, to rzeczywiście szybkie, bo na początku kupiłem dzbanecznika, typicala, Capensis i Capensis albino z tego co pamiętam, ale co chwila dochodzą nowi towarzysze A co do tłustoszy, to musze poprzeglądać jeszcze inne gatunki, bo mi zainponil ten i pasuje mu jakiegoś kolege/kolezanke dokupić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 13 Kwietnia 2017 Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Brawo Łukaszu! Ładna kolekcja! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki174 Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Brawo Łukaszu! Ładna kolekcja! A dziękuję, dziękuję Ale nie ma się co zatrzymywać, tylko trzeba ja powiększać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi