Skocz do zawartości

Rosiczka

fajny09

Rekomendowane odpowiedzi

Pochwal się jak wykiełkują :), bo też posadziłem dwie rosiczki 2 tygodnie temu i u mnie też nic, a nie mogę się doczekać. Litr wody już poszedł :D , kilka dni było bardzo słonecznie, a od kilku dni świece na nie lampką z Chin, bo za oknem zero słońca, może coś da...

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwal się jak wykiełkują :), bo też posadziłem dwie rosiczki 2 tygodnie temu i u mnie też nic, a nie mogę się doczekać. Litr wody już poszedł :D , kilka dni było bardzo słonecznie, a od kilku dni świece na nie lampką z Chin, bo za oknem zero słońca, może coś da...

Ja niczym nie doświetlam było kilka dni bardzo słonecznych to przez te dni muchołówka coś kiełkuje a rosiczka nic.....

Odnośnik do odpowiedzi

No i moja D. spatulata w końcu wykiełkowała :D. Niestety D. burmannii jeszcze nie.

Przez ostatnie 1.5 tygodnia była oświetlana chińską lampką do roślin, bo nie było słońca. Łączny czas od posiania to 3 tygodnie i 3 dni. (Od 30 marca).

Nie znam się ale jestem na 98% pewny że to jednak rosiczka, co ciekawe jednego dnia wykiełkowało ich dość sporo, ale na razie tylko ta jedna ma dwa listki. Zastanawiam się czy nie usunąć tego listka obok żeby sobie nie przeszkadzały za bardzo.

Musiałem cyknąć fotkę :D

34193804655_4cd37d0341_h.jpgD.spatulata 001 by czarobest, on Flickr

34153076976_4e2fd0b446_b.jpgD.spatulata 002 by czarobest, on Flickr

Odnośnik do odpowiedzi

Ups, mam dość włóknisty torf ;)

Tak chodziło mi o to że dość blisko rosną, ale faktycznie zostawię na razie tak jak sobie są.

Jeszcze z innego ujęcia ;)

34040741752_ab81606dec_o.jpgD.Spetulata 003 by czarobest, on Flickr

34067144831_a396f5807e_o.jpgD.Spetulata 004 by czarobest, on Flickr

Edytowane przez czarobest
Odnośnik do odpowiedzi