fajny09 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Witam Was 3 tyg. Temu wsiałem Rosiczkę z nasion i niestety ale nic mi nie wyrasta czy ma to sens czekać dalej czy spróbować zakupić nowe nasionka ??. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maks02 Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Czekać,czekać,czekać,czekać,i jeszcze raz czekać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Słabe pogody były więc tak do 6 tygodni możesz poczekać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarobest Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Pochwal się jak wykiełkują , bo też posadziłem dwie rosiczki 2 tygodnie temu i u mnie też nic, a nie mogę się doczekać. Litr wody już poszedł , kilka dni było bardzo słonecznie, a od kilku dni świece na nie lampką z Chin, bo za oknem zero słońca, może coś da... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 15 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Pochwal się jak wykiełkują , bo też posadziłem dwie rosiczki 2 tygodnie temu i u mnie też nic, a nie mogę się doczekać. Litr wody już poszedł , kilka dni było bardzo słonecznie, a od kilku dni świece na nie lampką z Chin, bo za oknem zero słońca, może coś da... Ja niczym nie doświetlam było kilka dni bardzo słonecznych to przez te dni muchołówka coś kiełkuje a rosiczka nic..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StachuRosja Napisano 15 Kwietnia 2017 Share Napisano 15 Kwietnia 2017 Rosiczki mogą do 8 tygodni kiełkować chodź mi zwykle kiełkowały po ok 4-5 tygodniach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarobest Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 No i moja D. spatulata w końcu wykiełkowała . Niestety D. burmannii jeszcze nie. Przez ostatnie 1.5 tygodnia była oświetlana chińską lampką do roślin, bo nie było słońca. Łączny czas od posiania to 3 tygodnie i 3 dni. (Od 30 marca). Nie znam się ale jestem na 98% pewny że to jednak rosiczka, co ciekawe jednego dnia wykiełkowało ich dość sporo, ale na razie tylko ta jedna ma dwa listki. Zastanawiam się czy nie usunąć tego listka obok żeby sobie nie przeszkadzały za bardzo. Musiałem cyknąć fotkę D.spatulata 001 by czarobest, on Flickr D.spatulata 002 by czarobest, on Flickr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx3 Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Jakieś włosy masz w torfie Co ty tam chcesz usuwać? W sensie że uważasz że za blisko siebie są? Zostaw w spokoju teraz, po jakimś czasie jak będą większe je porozsadzaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarobest Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Ups, mam dość włóknisty torf Tak chodziło mi o to że dość blisko rosną, ale faktycznie zostawię na razie tak jak sobie są. Jeszcze z innego ujęcia D.Spetulata 003 by czarobest, on Flickr D.Spetulata 004 by czarobest, on Flickr Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez czarobest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam Was proszę o pomoc dziś zauważyłem że w mojej donicy coś wyrasta i się zastanawiam czy to mech czy może rosiczka ?. Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez fajny09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx3 Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Część to mech, część rosiczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Część to mech, część rosiczki. Ok dzięki a powiedz mi ten mech nie przeszkadza w kiełkowaniu ??. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Fajny / zmień źródełko z którego podlewasz roślinki, ponieważ posiadasz większe wykwity solne niż rosiczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fajny09 Napisano 28 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Fajny / zmień źródełko z którego podlewasz roślinki, ponieważ posiadasz większe wykwity solne niż rosiczki podlewam wodą destylowaną kupioną na cpn. nie wiem spróbować podlewać deszczówką ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomyyy Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Więc wina spada na ziemię a raczej kwaśny torf po przejściach Osobiście podlewam w 80% wodą deszczowką Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi