MaciekMM Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Też błędnie byłem przekonany że kaktusy/sukulenty mają skromny system korzeniowy. I może niektóre taki mają zmieniłem jednak zdanie wyciągając Austrocylindropuntia subulata z donicy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Wyciągam więc wnioski z powyższej rozmowy, że wielkość korzeni jest tak różnorodna jak ilość samych sukulentów Co do moich maluczkich kolczych łepków to trochę dorośleją i z powodzeniem można nazwać je już młodocianymi kaktusami Generalnie już widzę (tak mi się wydaje ;p ) różnicę w kształtach kolorach i ilości kolców. W końcu to mix więc różnorodność powinna być. Btw. Jak woda odstana kranówa wystarczy kaktusom? Aktualnie podlewam przefiltrowaną wodą z filtra brita. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez allgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 20 Czerwca 2017 Share Napisano 20 Czerwca 2017 wymagan szczegolnych pod względem wody nie mają ale ja dla bezpieczeństwa podlewał bym tą z filtra, wykwity solne lubią ukatrupić małe rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Dziś małe kaktusy wyglądają tak : Te większe na zdjęciu mają około 1 cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 21 Sierpnia 2017 Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Fajne włochate główki mają. :-D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi