kamil.sagan Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Drodzy Forumowicze! Zapraszamy na kolejną edycję kultowej mięsożernej imprezy - Wystawy Roślin Mięsożernych w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego. W nieco zmienionym składzie postaramy się stworzyć wspaniałe miejsce do rozmów, spotkań i dyskusji w samym sercu stolicy! Zapraszamy już od 12 maja - to wyjątkowa okazja dla hobbystów, którzy na spokojnie chcą powybierać perełki, ale - nie tylko. 12-go maja (piątek) o godzinie 10, 12 i 16 odbędą się zajęcia warsztatowe dla dzieci i młodzieży z warszawskich szkół, prowadzone na terenie Ogrodu Botanicznego. Zajęcia będą obejmować poznanie biologii roślin mięsożernych, zapoznanie się z metodami wabienia, chwytania i trawienia ofiar poszczególnych rodzajów roślin mięsożernych. 13-go maja (sobota) na godzinę 18:30 zapraszamy wszystkich na mięsożerne spotkanie po wystawie - szczegóły wkrótce. 13-go i 14-go maja o godz. 13:00 odbędzie się tradycyjna prelekcja dla początkujących adeptów tego wspaniałego hobby pt. "Rośliny mięsożerne - jak zrozumieć ich potrzeby". Podsumowując: Termin : 12-14 maja 2017 r. w godzinach 10:00-18:00. Adres: Ogród Botaniczny Uniwersytetu Warszawskiego, Aleje Ujazdowskie 4, 00-478 Warszawa Uwaga - GRATISY! Wiemy że wielu z Was co roku przyjeżdża z odległych zakątków Polski. Aby zachęcić Was do przyjazdu i częściowo zrekompensować koszty przyjazdu przygotowaliśmy trochę gratisów. Na tą chwilę do wyboru są sadzonki Muchołówki amerykańskiej: Vitiligo, Shuppenstiel I, Werewolf x Werewolf 022. Nie wszyscy lubują się w Muchołówkach więc opcjonalnie będzie można zamienić je na wybraną Kapturnicę. Gratis otrzyma pierwsze 20 osób które zadeklarują przybycie i pojawią się na wystawie po odbiór. Aby odebrać swój gratis należy 1. Zadeklarować swoje przybycie w poście poniżej. 2. Wskazać w poście wybraną roślinę np. Muchołówka Vitiligo albo Kapturnica 3. Zgłosić się po odbiór w 1 z 3 dni wystawy (rośliny wydaje Kamil Sagan) Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez kamil.sagan Wszelka reklama na forum bez zgody administracji jest zabroniona, stąd modyfikacja postu - Cephalotus. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Kto będzie wystawcą? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 To ja deklaruje swoje przybycie a jeśli mogę coś wybrać to byłaby to muchołówka Vitiligo Z tym, że mój koszt dojazdu do ogrodu to 0zł bo mieszkam w Warszawie i mam bilet okresowy na komunikację, koszt wstępu do ogrodu botanicznego to 0zł bo jestem pracownikiem UW. Tak więc jeśli uznasz że gratis bardziej należy się komuś spoza Warszawy to się nie obrażę jeśli nie dostanę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 No to masz super deal Jak najbardziej każdemu forumowiczowi się należy gratis czy jest z bliska czy z daleka Same sadzonki muchołówek będą miały 2-3 cm średnicy ale za to są to cenne odmiany więc warto przy okazji skorzystać. Kapturnice jakie będą do wyboru to najprawdopodobniej Tygo, Eva, Fiona itp (ok 20cm) w zależności czy zostaną jeszcze do wystawy. Jak nie te to inne odmiany. To ja deklaruje swoje przybycie a jeśli mogę coś wybrać to byłaby to muchołówka Vitiligo Z tym, że mój koszt dojazdu do ogrodu to 0zł bo mieszkam w Warszawie i mam bilet okresowy na komunikację, koszt wstępu do ogrodu botanicznego to 0zł bo jestem pracownikiem UW. Tak więc jeśli uznasz że gratis bardziej należy się komuś spoza Warszawy to się nie obrażę jeśli nie dostanę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Kto będzie się wystawiał? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kate Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Ile kosztuje wstęp na taka wystawę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Bilet normalny 10 zł, ulgowy 5 zł. Ile kosztuje wstęp na taka wystawę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
you-know Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 będę to chyba zaczyna być moja tradycja ze się pojawiam na tej giełdzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) A ja jestem naprawdę wkurzony Czemu informacja pojawia się tak późno? Gdybym usłyszał chociaż jedną małą plotkę to ustawiłbym wszystko tak, aby mieć możliwość przyjazdu. Teraz to już po pticach... praca nagrana i nie uda mi się pojawić. Trudno opisać, jak jest mi w tym momencie smutno... Raz do roku była okazja, aby się spotkać w większym gronie... Mogliście troszeczkę szybciej dać cynk odnośnie tej wystawy. Chociaż miesiąc wcześniej. Nie spodziewałem się, że po tych wszystkich zdarzeniach, zamknięciu Carnisany i tak długim okresie ciszy, cokolwiek się faktycznie odbędzie... Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek0421 Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja z chęcią się pojawię. Miło słyszeć, że wystawa się odbędzie. Nie spodziewałem się tego. Mam nadzieję, że będzie tak dobra jak zwykle i na spotkanie dotrze więcej osób niż w tamtym roku, choć ogłoszenie pojawiło się bardzo późno. PS: Poproszę Vitiligo. Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez maciek0421 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Fakt, że ostatni moment na taki news, ale postaram się stawić w sobotę. Najchętniej po Werewolf x Werewolf 022. P.S. Przydałby się jakiś zarys przygotowywanego na tę okazję menu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Fakt informacja poszła trochę późno ale ze względu na nawał obowiązków nie udało się wcześniej dograć wszystkiego. Z mojej strony na pewno będzie trochę ciekawych rosiczek do obejrzenia np Filiformis "Extra Dewy". Postaram się też zaprezentować kilka kultywarów muchołówek choć jeszcze na nie trochę za wcześnie więc zobaczymy co się wyrobi na wystawę. Będę miał też ok 10 odmian kapturnic - w prawdzie nie kolekcjonerskich ale na pewno wartych uwagi. Mateusz prawdopodobnie najpóźniej do 2 dni doda coś od siebie w komentarzach bo jest teraz bardzo zajęty. You-know i maciek0421 napiszcie co chcielibyście odebrać na wystawie jako gratis . Będę bazował na tym temacie pakując rośliny. Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez kamil.sagan Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emik3 Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Będę! Na 90%. A gratis dodatkowo zachęca, żeby rano wstać Jak coś to poproszę o Werewolf x Werewolf 022. Mam nadzieję, że wystarczą jej moje skromne warunki . wystarczy się zadeklarować na forum w pierwszej 20 osób i przyjść czy deklaruje się ile chce osób i pierwsza 20 która przyjdzie dostanie roślinki? Nie wiem czy w sobotę czy w niedzielę, ale będę. Chyba że tragedia jakaś się stanie. Przyprowadzę też kilka osób . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adivip125 Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Miła niespodzianka z tą wystawą, zjawię się i ja (a z dostępnych roślinek najbardziej wpadła mi w oko chyba odmiana Vitiligo ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Tak, wystarczy zadeklarować i być po odbiór do niedzieli Jeżeli będzie więcej niż 20 osób to myślę że pozostałe osoby też nie zostaną pokrzywdzone i na miejscu znajdzie się dla nich coś ciekawego. Ale z tym poczekamy do wystawy. W czwartek wieczorem przed wystawą opublikuję listę osób które się załapały. Będę! Na 90%. A gratis dodatkowo zachęca, żeby rano wstać Jak coś to poproszę o Werewolf x Werewolf 022. Mam nadzieję, że wystarczą jej moje skromne warunki . wystarczy się zadeklarować na forum w pierwszej 20 osób i przyjść czy deklaruje się ile chce osób i pierwsza 20 która przyjdzie dostanie roślinki? Nie wiem czy w sobotę czy w niedzielę, ale będę. Chyba że tragedia jakaś się stanie. Przyprowadzę też kilka osób . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi