Skocz do zawartości

Ogród Botaniczny UW - Wystawa Roślin Mięsożernych 2017

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli zawiera jakiekolwiek dane firmy itp. to tak nie można. I dziwi mnie twoje zdziwienie. Jako moderator powinieneś się orientować co się dzieje na forum.

Z tego co wiem obecnie tylko ogłoszenia "neutralne" w kształcie jak to teraz mogą być zamieszczone (za zgodą administracji). I nie ma od tego wyjątków, a to wynikiem czego jest obecna sytuacja wie chyba każdy kto był w ostatnich kilku miesiącach aktywny na forum.

Mógłby ktoś streścić o co chodzi, bo nie za bardzo się orientuję ?

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Mógłby ktoś streścić o co chodzi, bo nie za bardzo się orientuję ?

Link

Zrobię jeden wyjątek bo ktoś faktycznie może się nie orientować, ale na przyszłość przypominam, że ten temat dotyczy wystawy, a nie zmian na forum, więc wszystko co nie będzie jej dotyczyło będzie usuwane z tego tematu.

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, że przeraża mnie wyjazd do Wawki, ale jebitnie chciałabym Was poznać. Mam dramatyczne i zarazem śmieszne doświadczenia z jazdą po Wawce samochodem jak mi gps zwariował.

Powiedzcie mi (kurnia to jest samo centrum miasta:/) jak tam jest z parkingiem i czy ewentualnie planujecie jakąś imprezę. O której godzinie warto się tam zjawić by nie trafić na mega hiper korki. Jeśli planujecie imprezę to muszę pomyśleć chyba o noclegu Oo Napiszcie prosze na PW by nie zaśmiecać tematu.

Kamil jeśli jeszcze są to prosiłabym o rezerwację Vitiligo, bo znając mnie nie przepuszczę okazji i coś wykombinuję.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również zapraszam na wystawę :).

Ze swojej strony postaram się zrobić ładną ekspozycję, ale proszę jednocześnie o zrozumienie, gdyż ciężko będzie nam ją przygotować po stracie Alberta. Ilość ciekawostek, rzadkich gatunków na ekspozycji może być również z naszej strony mniejsza niż w zeszłych latach, dużo roślin utraciliśmy. W tym roku łączymy siły z Kamilem, więc przychodząc na wystawę myślę, że nie będziecie zawiedzeni.

Heliamfan pomoże zaś urozmaicić ekspozycję zabierając ze sobą piękne okazy dzbanków i helek :)

Na kiermaszu będzie tradycyjnie też nasz kącik konesera - będą tam przede wszystkim różne tlustosze z mojej oferty, trochę rosiczek (m. in. intermedia z brazylijskiej lokacji - niezimująca, tomentosa var glabrata, felix, afinis, cuneifolia, peltata, hilaris), dzbaneczniki (poza standardowymi hybrydami m.in. albomarginata odmiany Red i Grey, ventricosa, truncata, jamban, 'Suki', diatas, gymnamophora, inermis x talangensis, sanguinea), helki, genlisee.

Prawdopodobnie również na kiermaszu będą różne niespotykane wcześniej na tego typu wydarzeniach - dzbanki i heliamfory z kolekcji Heliamfana, ale co to będzie to tajemnica :)

W tym roku ja postanowiłem zastąpić Alberta na sobotniej prelekcji, zaś w niedzielę moja żona Ania. Sobotni wykład będzie poświęcony głównie hodowli najprostszych gatunków, aczkolwiek jeśli starczy czasu to opowiem też coś o tych mniej popularnych.

Staraliśmy się o grilla w sobotę po wystawie, ale wygląda na to że Ogród nie wyrazi zgody - a więc pewnie pójdziemy do jakiejś pobliskiej knajpy :))

Pozdrawiam i do zobaczenia na wystawie :)

Edytowane przez Nwankwo
Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Podaję listę wybranych przez was gratisów. Piszę dzisiaj bo jutro może zbraknąć mi czasu ze względu na Pakowanie roślin. Gdyby coś się nie zgadzało to proszę pisać :)

Można jeszcze do jutra do południa zgłaszać chęć otrzymania gratisów ;)

MarcinS – Vitiligo

maciek0421 – Vitiligo

KonradBe - Werewolf x Werewolf 022

Emik3 - Werewolf x Werewolf 022

adivip125 – Vitiligo

Ania OlszKoz – Vitiligo

you-know - Werewolf x Werewolf 022

Marcin17 – Vitiligo (zamiana ustalona na PW)

Kate - Vitiligo

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem na wystawie, obkupiłem się nieprzyzwoicie ;) Było sporo ciekawych rzeczy do kupienia i zobaczenia. Zwłaszcza osoby początkujące nie powinny mieć problemu ze znalezieniem dla siebie czegoś fajnego.

Kamilowi dziękuję za gratis i ciekawą rozmowę!

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie dodać kilka zdjęć z wystawy jąką zorganizowały chłopaki. Bardzo mi się podobało a i ludzie, którzy z wahaniem przybyli po jednej z niedawnych byli bardzo pozytywnie zaskoczeni. Wszędzie padały profesjonalne odpowiedzi a trzeba przyznać że nawet dzieci zadawały niegłupie pytania :D Kamil masz mega podejście i nie mam pojęcia co piłeś w tej wodzie że nie straciłeś głosu przez te trzy dni. :D

Nawet te zwabione odwiedziły stoiska

post-7525-1494871195_thumb.jpg

post-7525-1494871242_thumb.jpg

Na stoiskach można było kupić wiele fajnych kwiatków :) od popularnych dla początkujących po kolekcjonerskie.

post-7525-1494871602_thumb.jpg

Edytowane przez Kate
Odnośnik do odpowiedzi

Kolekcjonerskie roślinki można było oglądać w trójkątnych gablotach.

Podziw budziły bardzo wartościowe helki zwłaszcza kiedy właściciel snuł opowieści z wypraw do Brazylii, Wenezueli i na Filipiny. Szacun. Mam nadzieję na następną wystawę przygotowane będą jeszcze zdjęcia z wypraw w antyramach :P To by dopiero było ^^

Czekam z niecierpliwością na następną tego typu imprezę organizowaną przez Was i mam kilka pomysłów jeśli tylko dalej będziecie wspólnie. Bez porównania podejście, humor, atmosfera i różnorodność.

post-7525-1494871908_thumb.jpg

post-7525-1494871922_thumb.jpg

post-7525-1494871970_thumb.jpg

post-7525-1494871993_thumb.jpg

post-7525-1494872028_thumb.jpg

Troszkę niektóre poucinane, żeby nie robić pseudoreklamy i pokazywać twarzy.

Uważam jednak, że na forum powinien być dział, gdzie forumowi sprzedawcy mogliby ogłosić swoje sklepy. Bez możliwości komentowania. Po prostu nowy temat z nazwą i link do sklepu. Chodzi o to, by ludzie wiedzieli, że mamy w Pl fajne sklepy i wiedzieli gdzie je znaleźć. Ja znałam tylko jeden a teraz wiem, że można trafić lepiej ^^ Pytając dostawałam namiary na niemieckie czy angielskie i myślałam bardzo długo że u nas jest tylko ten jeden a potem okazało się, że mamy kilku profesjonalistów spod których palców wychodzą fajne roślinki.

Odnośnik do odpowiedzi